Yaki sushi nori gold – glony do sushi- 25 g
Yaki nori gold ,cienkie listki wyselekcjonowane, sprasowanych suszonych glonów – wodorostów, bogate w minerały ,mają dużą zawartość żelaza, wapnia, fosforu i jodu, witaminę B12, A, K, PP.
Odtruwają organizm,
redukują ilość złego cholesterolu,
regulują przemianę materii,
obniżają poziom cukru.
wykazują działanie przeciwnowotworowe
Przeznaczone do zwijania maki sushi, 10 listków wystarczy na zwinięcie 20 uramaków lub 20 hosomaków.
Kraj pochodzenia :Japonia
data przydatności do spożycia :01.12.2023
Kasztany w zalewie, to bulwy rośliny ponikła słodkiego, występującego na podmokłych terenach Azji i Afryki.
Bulwy są jadalne, nazywane również orzechami wodnymi, to doskonały składnik kuchni tajskiej i azjatyckiej.
Są bardzo chrupkie, lekko słodkawe, chłoną smaki potraw. Polecane do sałatek, dań głównych, czy stir-fry lub curry.
Opis: Kiełki fasoli mung to pożywny dodatek do wielu potraw. Mogą być dodawane do zup azjatyckich (np. tajskiego Pho, bulionu chińskiego, japońskiego Mentsuju), sałatek, dań smażonych w Woku, czy potraw gotowanych na parze. Jedzone na surowo smakują wybornie, a przy okazji dostarczają naszemu organizmowi wiele cennych witamin i mikroelementów. Kiełki fasoli są niezwykle chrupkie i sprężyste.
Skład: Woda, kiełki fasoli 48%, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy E330.
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Kluski ryżowe do Tteokbokki w kształcie rurek dedykowane są do koreańskiego dania Tteokbokki, zrobione są z mąki ryżowej, czyli skrobii uzyskanej z najwyższej jakości ryżu kleistego, w kuchni koreańskiej są podstawą wielu dań, takich jak Tteokbokki teppoki ,w której bazą sosu jest pasta gochugajng, sos sojowy, olej sezamowy, odrobina cukru i wszystko przesmażone z warzywami w kolejności: czosnek, imbir, cebula, marchew, dymka, na koniec kluski ryżowe lądują w warzywach, dodajemy sos , podlewamy wodą i dusimy do 5 min. Jak zrobić tteokbokki możesz znaleźć na naszym kanale Asia deli na YouTube. skład : 98,8 % mąka ryżowa, sól ,alkohol. Data Przydatności do spożycia : 22.10.2023
Kolendra mielona TRS 100 g.
Kolendra jest popularną, przyprawą kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Stanowi składnik mieszanek przyprawowych m.in. curry.
Kolendra jest doskonałym dodatkiem do potraw z krewetek, krabów, do ryb, np. łososia, tuńczyka, węgorza. Znakomicie harmonizuje z roślinami strączkowymi, dlatego też stosuje się ją do potraw z fasoli, grochu, ciecierzycy, soi itp.
Typowo azjatycki mix chrupiących przekąsek ryżowo-orzechowych.
Skład: Ryż (55%), orzeszki ziemne (16%), mąka pszenna, cukier, sos sojowy (soja, pszenica, sól), mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, ziarna sezamu, substancje spulchniające (E500ii, E503ii), sól, maltodekstryna, skrobia pszenna, barwniki (E150a, E160c, E141i), wodorosty, chilli w proszku.
Kraj pochodzenia: Chiny
Masa netto: 200g
Skład: ryż 64,8 %, olej palmowy (zawiera przeciwutleniacz:E319), cukier, modyfikowana skrobia z tapioki, sos sojowy w proszku (soja, pszenica, Maltodekstryna), wzmacniacz smaku:E621, E627, E631. Zawartość opakowania: 150 g Data przydatności do spożycia: 22.07.2022 r. Kraj pochodzenia: Tajlandia
Chrupiące i pikantne. To tylko dwa słowa, lecz idealnie odwzorowują zawartość Royal Orient Hot Wasabi Rice Crackers. Znajdziemy w niej pikantne krakersy o smaku mega mocnego chrzanu wasabi . Jeżeli jesteś fanem pikantnych przekąsek koniecznie powinieneś ich spróbować. Idealnie pasują do piwa.
Mąka tempura Gogi 500 g.
Tempura, to potrawa kuchni japońskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa, grzyby czy kawałki mięsa. Przygotowane produkty są panierowane w mące tempura (przed użyciem wystarczy ją rozrobić z wodą) i smażone na głębokim oleju. Następnie po wyjęciu z tłuszczu składniki układa się na bibułce, by odsączyć tłuszcz.
Przenieś się w podróż smaku z makaronem instant do Nongshim.
Długie sprężyste kluski połączone z bogatym i gładkim sosem na bazie czarnej fasoli, czosnku i cebuli tworzą jeden z ulubionych Koreańskich Comfort Foods w wersji instant. Chapagetti od kultowej firmy Nongshim to nie tylko wygodny posiłek ale kawałek kulinarnego doświadczenia które na chwile przeniesie was do Korei.
Waga: 140g
Producent : NONGSHIM
Kraj Pochodzenia : Korea Południowa
Makaron: mąka PSZENNA (Australia), skrobia ziemniaczana, olej palmowy, przyprawa (olej ryżowy, cukier, kałamarnica, ANCHOIS, emulgator: E322 (zawiera soję); KREWETKI, sos RYBNY (TUŃCZYK, DORADA)), sól, płynny tokoferol (przeciwutleniacz: E306; emulgator: E322 (zawiera SOJĘ)), regulatory kwasowości: E501, E339, E500; ekstrakt z zielonej herbaty (oligosacharydy, katechiny, regulator kwasowości: E330), barwnik: E101.
Przyprawa do zupy: przyprawa (maltodekstryna, hydrolizowane białko roślinne (SOJA), sól, TUŃCZYK, cukier, ekstrakt z drożdży, skrobia PSZENNA, ANCHOIS, KAŁAMARNICA, DORSZ, MUSZLE Venus, BONITO, KREWETKI)), sól, cukier, przyprawa (maltodekstryna, papryka chili, pieprz czarny, czosnek), wzmacniacze smaku: E631, E627; karmel w proszku (maltodekstryna, barwnik: E150c), substancja przeciwzbrylająca: E551.
Przyprawa (płatki): algi morskie, ciasto RYBNE (CZARNIAK, kukurydza, glukoza), marchew.
Zawartość opakowania: 120 g
Kraj pochodzenia: Korea
Makaron shirataki, dzięki swoim niskokalorycznym właściwościom jest polecany jako składnik diet odchudzających. Pozbawiony własnego smaku, doskonale wchłania smak i aromat dodatków i przypraw. Jest bardzo łatwy w przyrządzeniu. Najczęściej podawany jest w aromatycznych prostych zupach (wywarach), ale można go też wrzucić na patelnię, dodać ulubione dodatki i zdrowy posiłek gotowy. Główną jego zaletą jest to, że jest produktem naturalnym, bogatym w rozpuszczalny w wodzie błonnik (glukomannan), bez tłuszczu, cukru, skrobi, białka, pszenicy i glutenu.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017