-
out of stock
Nóż Tojiro Zen Kasztan Yanagi – Sashimi 21 cm
439,00 złOstrze – Wysokiej jakości dwuwarstwowa stal nierdzewna (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 58 +/-1 HRC
Waga – 110 g
Rękojeść – Uchwyt z drewna kasztanowca wzmocniony pierścieniem z tworzywa
Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
brak w magazynieProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń
Kategorie produktów
Nasze Hity
-
Łyżka do zup japońskich czarna 14,5 cm 13,99 zł
01
-
Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm 12,99 zł
02
-
Łyżka do zup biała 14,5 cm 11,99 zł
03
-
łyżka czarna MAT 13,99 zł
04
-
łyżka do ramenu czarno-czerwona 21 cm długości 14,99 zł
05