-
Nóż Satake Yoshimitsu Yanagi – Sashimi 21 cm
239,00 złOstrze – Stal wysokowęglowa SK-5 (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 62 HRC
Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Kategorie produktów
Nasze Hity
-
Łyżka do miso japońskich czarna 13,5 cm 13,99 zł
01
-
Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm 12,99 zł
02
-
Łyżka do miso biała 14,5 cm 12,99 zł
03
-
łyżka czarna mat 13,5 cm 14,99 zł
04
-
Miseczka na sos sojowy czarna 10 x 6 cm połysk 18,90 zł
05