Opis
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
23,99 zł
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
Zestaw 4 ceramicznych misek do zup typu miso, tajskich lub ryżu. Miski wykonane z bardzo wysokiej jakości ceramiki. Zaletą ceramiki jest to, że nie pochłania ona zapachów, dlatego też serwowane w niej produkty nie tracą swojego aromatu oraz smaku. Pięknie prezentować się będą na blacie kuchennym, czy stole w jadalni.
Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowym składnikiem jest trawa cytrynowa. To właśnie ona nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Opis: Kiełki fasoli mung to pożywny dodatek do wielu potraw. Mogą być dodawane do zup azjatyckich (np. tajskiego Pho, bulionu chińskiego, japońskiego Mentsuju), sałatek, dań smażonych w Woku, czy potraw gotowanych na parze. Jedzone na surowo smakują wybornie, a przy okazji dostarczają naszemu organizmowi wiele cennych witamin i mikroelementów. Kiełki fasoli są niezwykle chrupkie i sprężyste.
Skład: Woda, kiełki fasoli 48%, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy E330.
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Kasztany w zalewie, to bulwy rośliny ponikła słodkiego, występującego na podmokłych terenach Azji i Afryki.
Bulwy są jadalne, nazywane również orzechami wodnymi, to doskonały składnik kuchni tajskiej i azjatyckiej.
Są bardzo chrupkie, lekko słodkawe, chłoną smaki potraw. Polecane do sałatek, dań głównych, czy stir-fry lub curry.
Glony nori, to algi morskie, które zostały drobno pokrojone i sprasowane. Używane głównie do Maki Zushi, czyli zwijanego sushi, podawanego w formie wałeczków ryżu owiniętych prasowanymi algami morskimi. Powstają w wyniku ułożenia ryżu i dodatków na arkuszu nori. Glony morskie to jeden z najzdrowszych pokarmów. Nori bogate są w błonnik, witaminy, minerały i białka. Zawierają wapń, fosfor, żelazo oraz inne ważne pierwiastki śladowe.
Opakowanie zawiera 25 g alg (10 listków) co wystarcza na wiele krążków sushi.
Uwaga: Nori łatwo wchłaniają wilgoć, dlatego należy przechowywać je w zamkniętym szczelnie, oryginalnym opakowaniu.
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017