Opis
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
23,99 zł
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowym składnikiem jest trawa cytrynowa. To właśnie ona nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Zestaw 4 ceramicznych misek do zup typu miso, tajskich lub ryżu. Miski wykonane z bardzo wysokiej jakości ceramiki. Zaletą ceramiki jest to, że nie pochłania ona zapachów, dlatego też serwowane w niej produkty nie tracą swojego aromatu oraz smaku. Pięknie prezentować się będą na blacie kuchennym, czy stole w jadalni.
Mleko kokosowe, jest wytwarzane z miąższu orzecha kokosowego. Posiada gęstą kremową konsystencję oraz kokosowy smak. Mleko kokosowe to bardzo popularny dodatek w kuchniach krajów azjatyckich. Ostatnio zyskuje coraz szersze grono amatorów wśród zwolenników zdrowego odżywiania. Swój kolor, jak i smak zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu. Mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych.
Kasztany w zalewie, to bulwy rośliny ponikła słodkiego, występującego na podmokłych terenach Azji i Afryki.
Bulwy są jadalne, nazywane również orzechami wodnymi, to doskonały składnik kuchni tajskiej i azjatyckiej.
Są bardzo chrupkie, lekko słodkawe, chłoną smaki potraw. Polecane do sałatek, dań głównych, czy stir-fry lub curry.
Przyprawa do satay Lobo 50 g.
Przyprawa do satay, to gotowy orzechowo – sezamowy sos w proszku. Błyskawicznie szybki w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać go z wodą lub mlekiem kokosowym i zagotować. Przyprawa ułatwiająca przygotowanie dania Satay, czyli kawałków mięsa drobiowego, lub wieprzowego nadzianego na patyczki bambusowe.
Grzyb słomiany pochwiak, to bardzo popularny azjatycki grzyb. Uprawiany w wilgotnym i gorącym klimacie południowo – wschodniej Azji. Można powiedzieć, że po pieczarce i grzybie shiitake, trzeci najczęściej konsumowany grzyb na świecie. Zbierane są te młode, jeszcze “nieotwarte”, stąd nazwa pochwiaki, po przegryzieniu których uwalnia się bardzo smaczny sos. Idealnie nadają się zarówno do sałatek, dań z woka czy potraw z makaronem.
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w dużym kartonowym opakowaniu o pojemności 1 l. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów. Skład: ekstrakt kokosowy 80 %, woda, emulgator: E435.
Zawartość opakowania: 1 l
Data przydatności do spożycia: 19.10.2023 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017