Opis
Śmietanka kokosowa Chaokoh 1 l.
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w dużym kartonowym opakowaniu o pojemności 1 l. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów.
27,90 zł
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w dużym kartonowym opakowaniu o pojemności 1 l. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów. Skład: ekstrakt kokosowy 80 %, woda, emulgator: E435.
Zawartość opakowania: 1 l
Data przydatności do spożycia: 19.10.2023 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Brak w magazynie
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w dużym kartonowym opakowaniu o pojemności 1 l. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów.
Tradycyjne wykonane w japońskim stylu ciasteczka z pastą z zielonej herbaty . Posiadają niespotykaną elastyczność i ciekawą strukturę. Mochi jest także popularne w Korei, Tajwanie, Kambodży i Tajlandii. W środku znajduje się 6 sztuk Mochi. Skład: Maltoza, ryż kleisty, skrobia, olej roślinny, pasta z zielonej herbaty , konserwant (kwas askorbinowy), cukier, proszek ziemniaczany. Zawartość opakowania: 210 g Data przydatności do spożycia: 05.05.2023 r. Kraj pochodzenia: Tajwan
Mleko kokosowe, jest wytwarzane z miąższu orzecha kokosowego. Posiada gęstą kremową konsystencję oraz kokosowy smak. Mleko kokosowe to bardzo popularny dodatek w kuchniach krajów azjatyckich. Ostatnio zyskuje coraz szersze grono amatorów wśród zwolenników zdrowego odżywiania. Swój kolor, jak i smak zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu. Mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych.
Panierka Panko Lobo 200 g.
Panierka Panko, to panierka w formie płatków. W przeciwieństwie do panierki z tradycyjnej bułki tartej, dłużej pozostaje chrupiąca. jest również delikatniejsza. Polecana do smażenia na głębokim oleju. Smażone potrawy absorbują mniej tłuszczu.
Glony nori, to algi morskie, które zostały drobno pokrojone i sprasowane. Używane głównie do Maki Zushi, czyli zwijanego sushi, podawanego w formie wałeczków ryżu owiniętych prasowanymi algami morskimi. Powstają w wyniku ułożenia ryżu i dodatków na arkuszu nori. Glony morskie to jeden z najzdrowszych pokarmów. Nori bogate są w błonnik, witaminy, minerały i białka. Zawierają wapń, fosfor, żelazo oraz inne ważne pierwiastki śladowe.
Opakowanie zawiera 25 g alg (10 listków) co wystarcza na wiele krążków sushi.
Uwaga: Nori łatwo wchłaniają wilgoć, dlatego należy przechowywać je w zamkniętym szczelnie, oryginalnym opakowaniu.
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017