Opis
Sos sojowy ciemny HIYIN 150 ml
Sos sojowy Haiyin, produkowany w Chinach , rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
7,99 zł
Sos sojowy Haiyin, produkowany w Chinach , rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
Sos sojowy Haiyin, produkowany w Chinach , rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
Tradycyjne wykonane w japońskim stylu ciasteczka z pastą z zielonej herbaty . Posiadają niespotykaną elastyczność i ciekawą strukturę. Mochi jest także popularne w Korei, Tajwanie, Kambodży i Tajlandii. W środku znajduje się 6 sztuk Mochi. Skład: Maltoza, ryż kleisty, skrobia, olej roślinny, pasta z zielonej herbaty , konserwant (kwas askorbinowy), cukier, proszek ziemniaczany. Zawartość opakowania: 210 g Data przydatności do spożycia: 05.05.2023 r. Kraj pochodzenia: Tajwan
Kolendra mielona TRS 100 g.
Kolendra jest popularną, przyprawą kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Stanowi składnik mieszanek przyprawowych m.in. curry.
Kolendra jest doskonałym dodatkiem do potraw z krewetek, krabów, do ryb, np. łososia, tuńczyka, węgorza. Znakomicie harmonizuje z roślinami strączkowymi, dlatego też stosuje się ją do potraw z fasoli, grochu, ciecierzycy, soi itp.
Glony nori, to algi morskie, które zostały drobno pokrojone i sprasowane. Używane głównie do Maki Zushi, czyli zwijanego sushi, podawanego w formie wałeczków ryżu owiniętych prasowanymi algami morskimi. Powstają w wyniku ułożenia ryżu i dodatków na arkuszu nori. Glony morskie to jeden z najzdrowszych pokarmów. Nori bogate są w błonnik, witaminy, minerały i białka. Zawierają wapń, fosfor, żelazo oraz inne ważne pierwiastki śladowe.
Opakowanie zawiera 25 g alg (10 listków) co wystarcza na wiele krążków sushi.
Uwaga: Nori łatwo wchłaniają wilgoć, dlatego należy przechowywać je w zamkniętym szczelnie, oryginalnym opakowaniu.
Tofu Mori-nu, tofu twarde, jest produktem uzyskiwanym z soi. Bogaty w białko produkt wegetariański. W konsystencji przypomina biały ser. Bezsmakowy, natomiast dobrze absorbuje smaki sosów. Można go przyrządzać na wiele sposobów. Tofu można smażyć, frytować, panierować, gotować, rozcierać na kleik. Dzięki swej twardej konsystencji, jest lepsze do smażenia i panierowania. Polecane w diecie wegetariańskiej.
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017