W dziale sos sojowy, octy, oliwy znajdziesz
wszystkie potzrebne produkty płynne do ugotowania lub doprawienia dań kuchni azjatyckiej.
Sos sojowy Kikkoman jest produkowany ze starannie dobranych składników.
Smakosze sosu Kikkoman na całym świecie wiedzą, że ta przyprawa poprawia smak nie tylko dań kuchni azjatyckiej, ale również Zachodniej, czego dowodzi fakt, że w ponad stu krajach występujeę zapotrzebowanie na sos sojowy Kikkoman.
W sosie sojowym znajduje się szczególnie dużo naturalnych składników umami, które powstają w procesie warzenia. Składniki umami to ponad 20 różnych aminokwasów powstałych w wyniku rozpadu białek zawartych w ziarnach soi i pszenicy, wywołanego działaniem pleśni na etapie koji.
Ocet ryżowy – otrzymuje się go najczęściej z przefermentowanego i kwaśnego wina ryżowego.jest podtawowym składniekiem sosu TEZu- zparawy do ryżu do sushi -sushi su.
Olej kokosowy – olej roślinny otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry – twardego miąższu orzechów palmy kokosowej. Spotykany najczęściej jako rafinat, odkwaszany i wybielany. W postaci płynnej jest lekko żółty. Zawiera kwas laurynowy