Opis
łyżka czarna mat 13,5 cm
łyżka czarna mat 13,5 cm
czarna łyżka z melaminy z serii MAT do potraw azjatyckich
wymiary :13,5 x 4,5 cm
Tokyo design studio.
15,99 zł
czarna łyżka z melaminy z serii mat do potraw azjatyckich
wymiary :13,5 x 4,5 cm
Na stanie
łyżka czarna mat 13,5 cm
czarna łyżka z melaminy z serii MAT do potraw azjatyckich
wymiary :13,5 x 4,5 cm
Tokyo design studio.
Waga | 1 kg |
---|---|
Wymiary | 10 x 10 x 5 cm |
Sushi, to najpopularniejsze danie kraju kwitnącej wiśni. Jest bardzo zdrowe i pożywne, efektownie prezentuje się na stole, zachwycając przy tym różnorodnością barw. Serwowanie sushi również wymaga odpowiedniej oprawy. Ceramiczny zestaw do spożywania sushi z kolekcji Black & white, dla dwóch osób, to znakomita propozycja dla wszystkich, którzy chcą, aby w ich domu zagościł azjatycki klimat. Oryginalne naczynia uświetnią każdy posiłek. Klasyczna forma i kolor sprawdzą się podczas każdej orientalnej uczty.
przepis na ryż do sushi
(20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)
* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Jak przyrządzić ryż do sushi?
Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.
Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.
Ryż do sushi przyrządzamy według zasady 20:10:20:10!
(20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)
* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017