Sushisklep
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
    • Kategorie
      • Japońska ceramika i kadzidełka
      • zestawy do sushi dla 2 osób
      • Czajniki żeliwne,czarki,herbaty
    • Ceny
      • poniżej 100zł
      • 100 – 200zł
      • 200 – 300zł
      • powyżej 300zł
  • Kontakt
zaloguj/zarejestruj się »
zapomniałeś/aś hasło? Utwórz konto
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
  • Kontakt
koszyk 1
  • Nie ma żadnego produktu w koszyku
Strona główna > Zestawy do sushi, sake i wiele więcej > Ceramika, maneki neko, kadzidełka japońskie, akcesoria do sushi > akcesoria do sushi > łyżka do ramenu biało niebieska 4 – 14,5 cm
Poprz
  / 
Nast
Customer matched zone "Lokalizacje nie objęte innymi strefami"
Zobacz koszyk “podstawka pod pałeczki czarna” został dodany do koszyka.
ŁYŻECZKA DO RAMENU

łyżka do ramenu biało niebieska 4 – 14,5 cm

14,99 zł

Łyżka do ramenu biało niebieska 

do zup miso, tajskich, Wymiary: 14,5 cm x 4 cm Można myć w zmywarce.

Brak w magazynie

kategoria akcesoria do sushi. łyżka, łyżka do miso, łyżka do zup, miso spoon, spoon.
podziel się na
Facebooku
przypnij na
Pinterest
podziel się na
Twitterze
Send to a
friend
  • Opis
  • Dodatkowe informacje

Opis

łyżka do ramenu biało niebieska 4 – 14,5 cm.

Porcelanowa łyżka z serii Japan z połyskiem, do zup miso,tajskich, Wymiary: 14,5 cm x 4 cm Można myć w zmywarce.

Dodatkowe informacje

Waga 0.1 kg
Wymiary 14.5 x 10 x 1 cm

Podobne produkty

  • Parownik do gotowania ryżu Remo 1,2 l

    299,00 zł
    Do koszyka

    przepis na ryż do sushi
    (20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    Do koszyka
  • Parownik do gotowania ryżu Remo 1.l

    269,00 zł
    Do koszyka

    przepis na ryż do sushi
    (20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    Do koszyka
  • miska do ramenu niebieska kratkaout of stock

    łyżka do miso biało niebieska kratka 14,5 cm

    14,99 zł
    brak w magazynie

    Łyżka do miso biało niebieska 

    do zup miso, tajskich, Wymiary: 14,5 cm x 4 cm Można myć w zmywarce.

    brak w magazynie
  • łyżka do ramenu drewniana 21 cm długości

    Łyżka do ramenu drewniana 21 cm długości

    16,99 zł
    Do koszyka

    łyżka do ramenu drewniana 21 cm długości.

    Do koszyka
  • Bambusowy parownik 15 cmout of stock

    Bambusowy parownik 15 cm

    64,00 zł
    brak w magazynie

    Bambusowy koszyk do gotowania na parze. Koszyk składa się z trzech elementów.

    W tym modelu możemy korzystać z kilku poziomów, co sprawia, że przyrządzana przez nas potrawa zostanie przygotowana błyskawicznie.

    brak w magazynie

Szybki kontakt

  • LocationLocation: Ślusarska 3, Kraków
  • telefontelefon: 665 242 424
  • tel. komórkowytel. komórkowy: 602 673 973
  • EmailEmail: biuro@sushisklep.pl

Zapraszamy do showroomu

Sushisklep w sieci

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NASZ PARTNER

NASZ PARTNER

Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll.
Copyrights by sushisklep.pl, 2017

  • Jesteśmy na Google+Google+

Zapisz się do naszego Newslettera!

popup-image

Odbierz 10% zniżki na zakupy hasło:newsletter

w sushisklep.pl