Opis
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
23,99 zł
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
Tao Kae Noi Original chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
Zestaw 4 ceramicznych misek do zup typu miso, tajskich lub ryżu. Miski wykonane z bardzo wysokiej jakości ceramiki. Zaletą ceramiki jest to, że nie pochłania ona zapachów, dlatego też serwowane w niej produkty nie tracą swojego aromatu oraz smaku. Pięknie prezentować się będą na blacie kuchennym, czy stole w jadalni.
Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowym składnikiem jest trawa cytrynowa. To właśnie ona nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Opis: Kiełki fasoli mung to pożywny dodatek do wielu potraw. Mogą być dodawane do zup azjatyckich (np. tajskiego Pho, bulionu chińskiego, japońskiego Mentsuju), sałatek, dań smażonych w Woku, czy potraw gotowanych na parze. Jedzone na surowo smakują wybornie, a przy okazji dostarczają naszemu organizmowi wiele cennych witamin i mikroelementów. Kiełki fasoli są niezwykle chrupkie i sprężyste.
Skład: Woda, kiełki fasoli 48%, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy E330.
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Marynata tandoori tikka AHG 50 g. Marynata tandoori tikka, to łagodna indyjska, bezglutenowa marynata do mięs. Mięso można przyrządzić w zwykłym piekarniku lub na grillu. Szczególnie polecana do mięs, przygotowanych w tradycyjnym glinianym piecu “tandoor”. Dzięki marynacie, mięso staje się kruche, soczyste i pełne smaku.
Grzyb słomiany pochwiak, to bardzo popularny azjatycki grzyb. Uprawiany w wilgotnym i gorącym klimacie południowo – wschodniej Azji. Można powiedzieć, że po pieczarce i grzybie shiitake, trzeci najczęściej konsumowany grzyb na świecie. Zbierane są te młode, jeszcze “nieotwarte”, stąd nazwa pochwiaki, po przegryzieniu których uwalnia się bardzo smaczny sos. Idealnie nadają się zarówno do sałatek, dań z woka czy potraw z makaronem.
Panierka Panko, to panierka w formie płatków. W przeciwieństwie do panierki z tradycyjnej bułki tartej, dłużej pozostaje chrupiąca, jest również delikatniejsza. Polecana do smażenia na głębokim oleju. Smażone potrawy absorbują mniej tłuszczu.
Zawartość opakowania: 1 kg
Data przydatności do spożycia: 6.06. 2019 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017