Sushisklep
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
    • Kategorie
      • Japońska ceramika i kadzidełka
      • zestawy do sushi dla 2 osób
      • Czajniki żeliwne,czarki,herbaty
    • Ceny
      • poniżej 100zł
      • 100 – 200zł
      • 200 – 300zł
      • powyżej 300zł
  • Kontakt
zaloguj/zarejestruj się »
zapomniałeś/aś hasło? Utwórz konto
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
  • Kontakt
koszyk 1
  • Nie ma żadnego produktu w koszyku
Strona główna > Zestawy do sushi, sake i wiele więcej > Oryginalne noże japońskie > Kamień do ostrzenia King 1000
Poprz
  / 
Nast
Customer matched zone "Lokalizacje nie objęte innymi strefami"
Zobacz koszyk “Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 24 cm” został dodany do koszyka.

Kamień do ostrzenia King 1000

260,00 zł

Wymiary – 176 x 52 x 15 mm

Ziarnistość – 1000(średnia)

Proszę pamiętać, że przed ostrzeniem kamień wodny należy moczyć w wodzie przez 10-15 minut.

Made in Japan

Pozostało tylko: 1 (może być zamówiony)

kategoria Oryginalne noże japońskie. kamień do ostrzenia, nóż.
podziel się na
Facebooku
przypnij na
Pinterest
podziel się na
Twitterze
Send to a
friend
  • Opis

Opis

Kamień do ostrzenia King 1000.

Wysokiej jakości japoński kamień wodny, rekomendowany przez firmę Yoshikin do ostrzenia noży Global. Dwie różne powierzchnie kamienia składają się na praktyczną kombinację, która pozwala naostrzyć nóż, a następnie idealnie wypolerować krawędź tnącą. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

Podobne produkty

  • Nóż Global Bumnei Yanagi Sashimi 21 cm

    Nóż Yanagi Sashimi 27 cm

    335,00 zł
    Do koszyka

    Nóż  Yanagi

    Yanagi, to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości. Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem. Czas realizacji: 1 dzień.

    Do koszyka
  • Nóż japoński Satake Yanagi - Sashimi 27 cm

    Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 27 cm

    339,00 zł
    Do koszyka

    Kategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Cza realizacji: 1 dzień.

    Do koszyka
  • Nóż japoński Satake Yanagi - Sashimi 24 cm

    Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 24 cm

    249,00 zł
    Do koszyka

    NÓŻ japoński Satake sashimi 24 cm Kategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Czas realizacji: 1 dzień.  

    Do koszyka
  • Nóż do sushi Yanagi sashimi - uniwersalny - 21 cm

    Nóż Satake Megumi Yanagi – Sashimi 21 cm

    219,00 zł
    Do koszyka

    Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny). Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa. Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Do koszyka

Szybki kontakt

  • LocationLocation: Ślusarska 3, Kraków
  • telefontelefon: 665 242 424
  • tel. komórkowytel. komórkowy: 602 673 973
  • EmailEmail: biuro@sushisklep.pl

Zapraszamy do showroomu

Sushisklep w sieci

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NASZ PARTNER

NASZ PARTNER

Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll.
Copyrights by sushisklep.pl, 2017

  • Jesteśmy na Google+Google+

Zapisz się do naszego Newslettera!

popup-image

Odbierz 10% zniżki na zakupy hasło:newsletter

w sushisklep.pl