Opis
Miseczka do matchy Aurora 13 x7 cm
Ceramiczna miseczka do herbaty sproszkowanej – Matcha.
Chasaku – japonska nazwa -stosowane jest w japońskim tradycyjnym przyrządzaniu Matcha -ceremonii Chanoyu.
Rozmiar: 13x 7 cm
49,99 zł
Ceramiczna miseczka do herbaty sproszkowanej – Matcha.
Chasaku – japonska nazwa -stosowane jest w japońskim tradycyjnym przyrządzaniu Matcha -ceremonii Chanoyu.
Rozmiar: 13x 7 cm
Na stanie
Ceramiczna miseczka do herbaty sproszkowanej – Matcha.
Chasaku – japonska nazwa -stosowane jest w japońskim tradycyjnym przyrządzaniu Matcha -ceremonii Chanoyu.
Rozmiar: 13x 7 cm
Delikatna konfitura sporządzona z azjatyckich cytrusów yuzu. Słodka, kwaskowa, przełamana delikatną goryczką przypominającą grejpfrut z cytryną. Smakuje, działa leczniczo na przeziębienie, dobre źródło witaminy C – wzmacnia układ odpornościowy oraz ułatwia absorpcję żelaza. Konfiturę stosować można na wiele sposobów, wszystko zależy od naszej wyobraźni.
Aby przygotować herbatę wlej 200 ml gorącej, ale nie wrzącej wody o dodaj 1 łyżeczką herbaty.
Yuzu tea smakuje wspaniale zarówno na ciepło, jak i na zimno, a także w połączeniu z tradycyjną czarną herbatą.
serwowanie na ciepło: zawartość saszetki wsypać do filiżanki, dodać 180 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i podawać.
serwowanie na zimno: zawartość saszetki wsypać do filiżanki, rozpuścić w 90 ml gorącej wody, dodać lód, dobrze wymieszać i podawać.
Bambusowa, ręcznie wykonana łyżeczka do nabierania herbaty sproszkowanej – Matcha. Wykonana ze złotego bambusa.
Chasaku – japonska nazwa -stosowane jest w japońskim tradycyjnym przyrządzaniu Matcha -ceremonii Chanoyu.
Rozmiar: długość: 18 cm; Grubość rączki: 0,4 cm
Moya matcha – bio tradycyjna 30 g Wyróżnia ją intensywna zielona barwa i zbalansowany smak, lekka słodycz i delikatny herbaciany posmak. Pochodzi z mieszanki pierwszego i drugiego zbioru. Pita jest w każdej postaci. Region zbioru Uji pref.Kyoto Gramatura – 30 gr, szczelnie pakowana w tubie, po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce. Pozyskuje się ją z pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów dojrzewających pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu uzyskuje się wyższą zawartość chlorofilu i teaniny, a liście nabierają intensywnego zielonego koloru. Kiedy dojrzeją są zbierane, delikatnie suszone i ścierane na drobny proszek.
Bancha to herbatka typu Sencha, której liście i łodyżki są grubsze, przez co mają mniejszą zawartość teiny. Delikatny napar z Banchy należy do jednych z najzdrowszych napojów, polecana dla diabetyków – obniża poziom cukru we krwi, reguluje wydzielanie żółci, ułatwia trawienie, przyspiesza przemianę tłuszczu, jest przeciwutleniaczem.
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017