Opis
Sos sojowy ciemny HIYIN 150 ml
Sos sojowy Haiyin, produkowany w Chinach , rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
7,99 zł
Sos sojowy Haiyin, produkowany w Chinach , rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
Sos sojowy Haiyin, produkowany w Chinach , rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
Kolendra mielona TRS 100 g.
Kolendra jest popularną, przyprawą kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Stanowi składnik mieszanek przyprawowych m.in. curry.
Kolendra jest doskonałym dodatkiem do potraw z krewetek, krabów, do ryb, np. łososia, tuńczyka, węgorza. Znakomicie harmonizuje z roślinami strączkowymi, dlatego też stosuje się ją do potraw z fasoli, grochu, ciecierzycy, soi itp.
out of stock
Grzyb słomiany pochwiak, to bardzo popularny azjatycki grzyb. Uprawiany w wilgotnym i gorącym klimacie południowo – wschodniej Azji. Można powiedzieć, że po pieczarce i grzybie shiitake, trzeci najczęściej konsumowany grzyb na świecie. Zbierane są te młode, jeszcze “nieotwarte”, stąd nazwa pochwiaki, po przegryzieniu których uwalnia się bardzo smaczny sos. Idealnie nadają się zarówno do sałatek, dań z woka czy potraw z makaronem.
out of stock
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w dużym kartonowym opakowaniu o pojemności 1 l. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów. Skład: ekstrakt kokosowy 80 %, woda, emulgator: E435.
Zawartość opakowania: 1 l
Data przydatności do spożycia: 19.10.2023 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017
