Opis
Sos sojowy ciemny HIYIN 150 ml
Sos sojowy Haiyin, produkowany w Chinach , rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
7,99 zł
Sos sojowy Haiyin, produkowany w Chinach , rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
Sos sojowy Haiyin, produkowany w Chinach , rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
Kasztany w zalewie, to bulwy rośliny ponikła słodkiego, występującego na podmokłych terenach Azji i Afryki.
Bulwy są jadalne, nazywane również orzechami wodnymi, to doskonały składnik kuchni tajskiej i azjatyckiej.
Są bardzo chrupkie, lekko słodkawe, chłoną smaki potraw. Polecane do sałatek, dań głównych, czy stir-fry lub curry.
Glony nori, to algi morskie, które zostały drobno pokrojone i sprasowane. Używane głównie do Maki Zushi, czyli zwijanego sushi, podawanego w formie wałeczków ryżu owiniętych prasowanymi algami morskimi. Powstają w wyniku ułożenia ryżu i dodatków na arkuszu nori. Glony morskie to jeden z najzdrowszych pokarmów. Nori bogate są w błonnik, witaminy, minerały i białka. Zawierają wapń, fosfor, żelazo oraz inne ważne pierwiastki śladowe.
Opakowanie zawiera 25 g alg (10 listków) co wystarcza na wiele krążków sushi.
Uwaga: Nori łatwo wchłaniają wilgoć, dlatego należy przechowywać je w zamkniętym szczelnie, oryginalnym opakowaniu.
Panierka Panko, to panierka w formie płatków. W przeciwieństwie do panierki z tradycyjnej bułki tartej, dłużej pozostaje chrupiąca, jest również delikatniejsza. Polecana do smażenia na głębokim oleju. Smażone potrawy absorbują mniej tłuszczu.
Zawartość opakowania: 1 kg
Data przydatności do spożycia: 6.06. 2019 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w dużym kartonowym opakowaniu o pojemności 1 l. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów. Skład: ekstrakt kokosowy 80 %, woda, emulgator: E435.
Zawartość opakowania: 1 l
Data przydatności do spożycia: 19.10.2023 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017