-
out of stock
Nóż japoński Satake Megumi Deba 15,5 cm
99,00 złOstrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny).
Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa.
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Kategorie produktów
Nasze Hity
-
Łyżka do miso japońskich czarna 13,5 cm 13,99 zł
01
-
Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm 12,99 zł
02
-
Łyżka do miso biała 14,5 cm 12,99 zł
03
-
łyżka czarna mat 13,5 cm 14,99 zł
04
-
Miseczka na sos sojowy czarna 10 x 6 cm połysk 18,90 zł
05