Indonezyjskie danie makaronowa instant Mi Goreng o smaku ostrej wołowiny firmy Indomie.
Ostra.
Zawartość opakowania: 60 g
Data przydatności do spożycia: 04.24r.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Danie makaronowe koreańskie pikantne firmy MAMA opakowanie 85g
Składniki: mąka pszenna 56%, olej palmowy, skrobia modyfikowana z tapioki, fermentowany sos (sos sojowy (soja, pszenica, sól, cukier), sos rybny (anchois, sól, cukier), kałamarnica (mięczaki), cukier, sól, suszone warzywa (kapusta, zielona cebulka, marchewka), papryka w proszku, przyprawy, wzmacniacz smaku: E621, E635, chili w proszku 0,5%, aromat (zawiera seler), regulator kwasowości: E500, E501, E451, ekstrakt drożdżowy, substancja zagęszczająca: E466, barwnik: E160c, ekstrakt z chili, substancja konserwująca: E211, E202).
Informacje dodatkowe: Produkt może zawierać śladowe ilości jaj, mleka, skorupiaków oraz sezamu.
Ostra.
Zawartość opakowania: 85 g
Data przydatności do spożycia: 04.24r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia.
Tajlandzkie danie makaronowe instant o smaku smażonych krewetek w sosie Tom Yum firmy MAMA.
Średnio ostra.
Zawartość opakowania: 85 g
Data przydatności do spożycia: 04.24r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia.
Kluski ryżowe do Tteokbokki w kształcie rurek dedykowane są do koreańskiego dania Tteokbokki, zrobione są z mąki ryżowej, czyli skrobii uzyskanej z najwyższej jakości ryżu kleistego, w kuchni koreańskiej są podstawą wielu dań, takich jak Tteokbokki teppoki ,w której bazą sosu jest pasta gochugajng, sos sojowy, olej sezamowy, odrobina cukru i wszystko przesmażone z warzywami w kolejności: czosnek, imbir, cebula, marchew, dymka, na koniec kluski ryżowe lądują w warzywach, dodajemy sos , podlewamy wodą i dusimy do 5 min. Jak zrobić tteokbokki możesz znaleźć na naszym kanale Asia deli na YouTube. skład : 98,8 % mąka ryżowa, sól ,alkohol. Data Przydatności do spożycia : 22.10.2023
Makaron: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, olej palmowy, sól, regulatory kwasowości: E501, E500, E339, płynny tokoferol (przeciwutleniacz: E306, emulgator: E322 [zawiera soję]), przyprawa (ekstrakt drożdżowy, sos sojowy, czosnek, skrobia pszenna), ekstrakt z zielonej herbaty (oligosacharydy, katechiny), barwnik: E101
Mąka tempura Gogi 500 g.
Tempura, to potrawa kuchni japońskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa, grzyby czy kawałki mięsa. Przygotowane produkty są panierowane w mące tempura (przed użyciem wystarczy ją rozrobić z wodą) i smażone na głębokim oleju. Następnie po wyjęciu z tłuszczu składniki układa się na bibułce, by odsączyć tłuszcz.
Makaron: mąka PSZENNA (Australia), skrobia ziemniaczana, olej palmowy, przyprawa (olej ryżowy, cukier, kałamarnica, ANCHOIS, emulgator: E322 (zawiera soję); KREWETKI, sos RYBNY (TUŃCZYK, DORADA)), sól, płynny tokoferol (przeciwutleniacz: E306; emulgator: E322 (zawiera SOJĘ)), regulatory kwasowości: E501, E339, E500; ekstrakt z zielonej herbaty (oligosacharydy, katechiny, regulator kwasowości: E330), barwnik: E101.
Przyprawa do zupy: przyprawa (maltodekstryna, hydrolizowane białko roślinne (SOJA), sól, TUŃCZYK, cukier, ekstrakt z drożdży, skrobia PSZENNA, ANCHOIS, KAŁAMARNICA, DORSZ, MUSZLE Venus, BONITO, KREWETKI)), sól, cukier, przyprawa (maltodekstryna, papryka chili, pieprz czarny, czosnek), wzmacniacze smaku: E631, E627; karmel w proszku (maltodekstryna, barwnik: E150c), substancja przeciwzbrylająca: E551.
Przyprawa (płatki): algi morskie, ciasto RYBNE (CZARNIAK, kukurydza, glukoza), marchew.
Zawartość opakowania: 120 g
Data przydatności do spożycia: 01.2024 r.
Kraj pochodzenia: Korea
Makaron shirataki, dzięki swoim niskokalorycznym właściwościom jest polecany jako składnik diet odchudzających. Pozbawiony własnego smaku, doskonale wchłania smak i aromat dodatków i przypraw. Jest bardzo łatwy w przyrządzeniu. Najczęściej podawany jest w aromatycznych prostych zupach (wywarach), ale można go też wrzucić na patelnię, dodać ulubione dodatki i zdrowy posiłek gotowy. Główną jego zaletą jest to, że jest produktem naturalnym, bogatym w rozpuszczalny w wodzie błonnik (glukomannan), bez tłuszczu, cukru, skrobi, białka, pszenicy i glutenu.
używany jest do przygotowywania sajgonek. W opakowaniu znajduje się około 40 listów papieru. Aby przygotować sajgonki należy papier zamoczyć na chwilkę w ciepłej wodzie, następnie przełożyć na suchy talerz. Nałożyć odrobinę farszu, po czym zawinąć najpierw boki, a następnie tył i zrolować sajgonkę. Sajgonki po wyschnięciu papieru możemy smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż uzyskają złoto – brązową barwę. Skład: skrobia z tapioki, mąka ryżowa 43%, woda, sól. Należy przechowywać w suchym miejscu. Zawartość opakowania: 500g Data przydatności do spożycia: 23.06.2023 r. Kraj pochodzenia: Kambodża
Ryż brązowy jaśminowy Royal Tiger 1 kg. Ryż brązowy jaśminowy, charakteryzuje się subtelnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem kwiatów jaśminu. Świetnie nadaje się do potraw mięsnych, a w szczególności polecany jest do potraw drobiowych. Głównie używany w kuchni tajskiej, jednak często swoje zastosowanie znajduje również w pozostałych kuchniach orientalnych.
Ryż do sushi Royal Orient produkowany według tradycyjnych metod w UE. Posiada barwę mleczną, a jego ziarno jest okrągłe. Po ugotowaniu jest on bardzo lepki, dlatego też z łatwością można przygotować z niego wiele rodzajów sushi. Często stosuje się go jako składnik do zup, potraw mięsnych, jak i również sałatek.
Ryż do sushi Royal Tiger produkowany według tradycyjnych metod w UE. Posiada barwę mleczną, a jego ziarno jest okrągłe. Po ugotowaniu jest on bardzo lepki, dlatego też z łatwością można przygotować z niego wiele rodzajów sushi. Często stosuje się go jako składnik do zup, potraw mięsnych, jak i również sałatek.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017