Sushisklep
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
    • Kategorie
      • Japońska ceramika i kadzidełka
      • zestawy do sushi dla 2 osób
      • Czajniki żeliwne,czarki,herbaty
    • Ceny
      • poniżej 100zł
      • 100 – 200zł
      • 200 – 300zł
      • powyżej 300zł
  • Kontakt
zaloguj/zarejestruj się »
zapomniałeś/aś hasło? Utwórz konto
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
  • Kontakt
koszyk 1
  • Nie ma żadnego produktu w koszyku
Strona główna > Zestawy do sushi, sake i wiele więcej > Ceramika, maneki neko, kadzidełka japońskie, akcesoria do sushi > akcesoria do sushi > Łyżka do miso biała 14,5 cm
Poprz
  / 
Nast
Customer matched zone "Lokalizacje nie objęte innymi strefami"
Zobacz koszyk “Mata do sushi bambusowa 24 x 24 cm” został dodany do koszyka.
Łyżka do zup biała 14,5 cm

Łyżka do miso biała 14,5 cm

12,99 zł

Łyżka do miso biała 14,5 cm

do zup miso, tajskich.

Wymiary: 14,5 cm x 4 cm

Można myć w zmywarce.

Na stanie

akcesoria do sushi, miski i miseczki, Pałeczki do sushi. łyżka, łyżka do miso, łyżka do zup, łyżka do zup azjatyckich, miso spoon, oriental selection, spoon.
podziel się na
Facebooku
przypnij na
Pinterest
podziel się na
Twitterze
Send to a
friend
  • Opis
  • Dodatkowe informacje

Opis

Łyżka do miso biała 14,5 cm

do zup miso, tajskich,

Wymiary: 14,5 cm x 4 cm

Można myć w zmywarce.

Dodatkowe informacje

Waga 0.1 kg
Wymiary 14.5 x 10 x 1 cm

Podobne produkty

  • Parownik do gotowania ryżu Remo 1,2 l

    299,00 zł
    Do koszyka

    przepis na ryż do sushi
    (20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    Do koszyka
  • łyżka Tokyo design biało czarnaout of stock

    łyżka do ramenu biało czarna Wave – 14,5 cm

    14,99 zł
    brak w magazynie

    Łyżka do ramenu biało czarna Wave

    do zup miso,tajskich,

    Wymiary: 14,5 cm x 4 cm

    Można myć w zmywarce.

    brak w magazynie
  • garnek do ryżu 1.l

    Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 1l

    299,00 zł
    Do koszyka

    Jak przyrządzić ryż do sushi?

    Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.

    Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.

    Ryż do sushi przyrządzamy według zasady  20:10:20:10!

    (20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    Do koszyka
  • ŁYŻECZKA DO RAMENUout of stock

    łyżka do ramenu biało niebieska 4 – 14,5 cm

    14,99 zł
    brak w magazynie

    Łyżka do ramenu biało niebieska 

    do zup miso, tajskich, Wymiary: 14,5 cm x 4 cm Można myć w zmywarce.

    brak w magazynie
  • podstawka pod pałeczki czarna z laki

    podstawka pod pałeczki czarna z laki

    6,99 zł
    Do koszyka

    podstawka pod pałeczki czarna lakowa wymiary :6,5 x 0,8 cm  

    Do koszyka

Szybki kontakt

  • LocationLocation: Ślusarska 3, Kraków
  • telefontelefon: 665 242 424
  • tel. komórkowytel. komórkowy: 602 673 973
  • EmailEmail: biuro@sushisklep.pl

Zapraszamy do showroomu

Sushisklep w sieci

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NASZ PARTNER

NASZ PARTNER

Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll.
Copyrights by sushisklep.pl, 2017

  • Jesteśmy na Google+Google+

Zapisz się do naszego Newslettera!

popup-image

Odbierz 10% zniżki na zakupy hasło:newsletter

w sushisklep.pl