Tao Kae Noi Tom Yum Goong chipsy z wodorostów 59g
Przekąska z prażonych wodorostów o smaku klasycznym.
Wodorosty nie tylko dodaje się do sushi, są również z nich pyszne chipsy.
Producent: Tao Kae Noi
Perełki z tapioki w kuchni azjatyckiej wykorzystywane są głównie do przygotowania deserów, puddingów czy napojów Bubble Tea. Duża perełka które pęcznieją i jest najczęściej wykorzystywana do deserów. Większą natomiast można wykorzystać do napojów.
Po namoczeniu ich w wodzie czy mleku, ‘perełki’ pęcznieją i dają efekt przezroczystych kuleczek, które dają frajdę w przegryzaniu ich.
Produkt bezglutenowy.
Sposób przygotowania tapioki do deseru: Zagotuj mleko, wsyp perełki z tapioki, możesz dodatkowo posłodzić je według uznania. Gotuj przez ok. 20 min, co jakiś czas mieszając do momentu uzyskania ‘przezroczystych kuleczek’.
Produkt zawiera: 400g
Data przydatności do spożycia: 16.012.2024 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Tofu Mori-nu, tofu twarde, jest produktem uzyskiwanym z soi. Bogaty w białko produkt wegetariański. W konsystencji przypomina biały ser. Bezsmakowy, natomiast dobrze absorbuje smaki sosów. Można go przyrządzać na wiele sposobów. Tofu można smażyć, frytować, panierować, gotować, rozcierać na kleik. Dzięki swej twardej konsystencji, jest lepsze do smażenia i panierowania. Polecane w diecie wegetariańskiej.
Kawa Legend Classic 3w1Trung Nguyen 357g
Kawa w saszetkach od Trung Nguyen 21szt x17g
Niezapomniany smak klasycznej wietnamskiej kawy z mlekiem, słodka i pobudzająca.
Nie zawiera laktozy
Waga: 357g
Producent : Trung Nguyen
Kraj Pochodzenia : Wietnam
w skład kompletu wchodzą : – pudełko ozdobne – 2 łyżka drewniana – 2 komplety pałeczek – 2 x miska z porcelitu do serwowania zup tajskich, makaronów, ramenów. poj. 1000 ml wymiary : 21 x 10 cm producent : Edo Japan
Zestaw 4 ceramicznych misek do zup typu miso, tajskich lub ryżu. Miski wykonane z bardzo wysokiej jakości ceramiki. Zaletą ceramiki jest to, że nie pochłania ona zapachów, dlatego też serwowane w niej produkty nie tracą swojego aromatu oraz smaku. Pięknie prezentować się będą na blacie kuchennym, czy stole w jadalni.
Zestaw 4 ceramicznych misek do zup typu miso, tajskich lub ryżu. Miski wykonane z bardzo wysokiej jakości ceramiki. Zaletą ceramiki jest to, że nie pochłania ona zapachów, dlatego też serwowane w niej produkty nie tracą swojego aromatu oraz smaku. Pięknie prezentować się będą na blacie kuchennym, czy stole w jadalni.
Chasen – japońska nazwa pędzelka i ceramiczny stojak na pędzel,
miseczka Rozmiar: 13x 7 cm
pakowane w eleganckie pudełko Edo Japan.
Herbata od wieków jest cenionym napojem na całym świecie, w związku z tym powstało wiele ceremonii związanych z jej spożywaniem. Nawiążemy tu do najbliższej naszemu sercu Japonii, gdzie ceremonia picia herbaty szlachetnie zwana jako Chanoyu – jest tłumaczona jako Cha- herbata , no-yu droga – droga herbaty. Zasady ceremonii nawiązują do ceremoniałów buddyjskich i symbolizują drogę do osiągnięcia pełnej duchowości. Pierwotną formę tego ceremoniału stworzył Mnich Murata Suko wraz z Shogunem Yoshimistu w XV wieku.
Ceremoniał herbaty powinien odbywać się w miejscu, które sprzyja odprężeniu i jest harmonijne, może to być ogród, pawilon, taras.
Przed przystąpieniem do ceremoniału herbaty należy dokładnie umyć dłonie na znak oczyszczenia duszy, następnie kontempluje lub podziwia piękno otaczającego miejsca. Herbata, która jest wykorzystywana do ceremonii Chanoyu to szlachetna sproszkowana herbata zielona zwana Matcha. Gospodarz ceremonii nakłada bambusową łyżeczką zwana chasaku matchę do chawana – dużej czarki, która posiada tzw. Twarz, następnie z precyzją i w skupieniu miesza bambusową miotełką zwaną Chasen i częstuje osobno gości.
Chasen – japońska nazwa pędzelka i ceramiczny stojak na pędzel,
miseczka Rozmiar: 13x 7 cm
pakowane w eleganckie pudełko Edo Japan.
Herbata od wieków jest cenionym napojem na całym świecie, w związku z tym powstało wiele ceremonii związanych z jej spożywaniem. Nawiążemy tu do najbliższej naszemu sercu Japonii, gdzie ceremonia picia herbaty szlachetnie zwana jako Chanoyu – jest tłumaczona jako Cha- herbata , no-yu droga – droga herbaty. Zasady ceremonii nawiązują do ceremoniałów buddyjskich i symbolizują drogę do osiągnięcia pełnej duchowości. Pierwotną formę tego ceremoniału stworzył Mnich Murata Suko wraz z Shogunem Yoshimistu w XV wieku.
Ceremoniał herbaty powinien odbywać się w miejscu, które sprzyja odprężeniu i jest harmonijne, może to być ogród, pawilon, taras.
Przed przystąpieniem do ceremoniału herbaty należy dokładnie umyć dłonie na znak oczyszczenia duszy, następnie kontempluje lub podziwia piękno otaczającego miejsca. Herbata, która jest wykorzystywana do ceremonii Chanoyu to szlachetna sproszkowana herbata zielona zwana Matcha. Gospodarz ceremonii nakłada bambusową łyżeczką zwana chasaku matchę do chawana – dużej czarki, która posiada tzw. Twarz, następnie z precyzją i w skupieniu miesza bambusową miotełką zwaną Chasen i częstuje osobno gości.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017