-
Napój Mogu Mogu Winogrono 320ml
7,90 złNapój Mogu Mogu Winogrono 320 ml
Jest to połączenie soku z owoców tropikalnych i delikatnych kawałków galaretki kokosowej.
Ma niezwykły, egzotyczny smak orzeźwia ciało i umysł. Z każdym łykiem czujesz, jakbyś wgryzał się w soczysty owoc. Otwórz się na zupełnie nowe doznania i wgryź się w sok!
Kraj pochodzenia: Tajlandia
-
out of stock
Napój soursop Iam juice 330 ml
6,90 złNapój soursop Iam sjuice 330 ml.
Napój soursop Iam juice, to inaczej sok z gravioli. Graviola to owoc, cieszący się dużym zainteresowaniem miłośników zdrowego odżywiania się, a także medycyny naturalnej. Badania potwierdzają, że graviola jest naturalnym lekiem na raka. Sok z tego owocu, jest źródłem węglowodanów. Zawiera wit. C, fosfor, magnez, potas i żelazo.
-
Nóż japoński Satake Deba 15cm
149,00 złKategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Cza realizacji: 1 dzień.
-
Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 24 cm
249,00 złNÓŻ japoński Satake sashimi 24 cm Kategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Czas realizacji: 1 dzień.
-
Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 27 cm
249,00 złKategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Cza realizacji: 1 dzień.
-
Nóż Satake Megumi Yanagi – Sashimi 21 cm
190,00 złOstrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny). Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa. Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
-
out of stock
Nóż Yanagi Sashimi 27 cm
335,00 złNóż Yanagi
Yanagi, to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości. Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem. Czas realizacji: 1 dzień.
-
out of stock
Ocet ryżowy Thai Dancer 300 ml
15,99 złOcet ryżowy Thai Dancer 300 ml
Ocet ryżowy Thai Dancer, jest podstawowym składnikiem potrzebnym do przygotowania dobrego sushi. Ocet ten w połączeniu z solą i cukrem tworzy zaprawę, która nada potrawie smak oraz ułatwi dokładne połączenie ziarenek. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak ryżu.
-
out of stock
Olej sezamowy Ottogi 135 ml
32,99 złOlej sezamowy Ottogi 135 ml.
Olej sezamowy, otrzymywany jest poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamowych.
Olej sezamowy jest bogaty w wielonienasycone oraz jednonienasycone kwasy tłuszczowe, dzięki czemu łatwiej utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu we krwi. Jak również pozytywnie wpływają na pracę serca.
-
Orzeszki wasabi Royal Orient 300 g
18,99 złOrzeszki wasabi Royal Orient Coated peanuts and peas with wasabi flavour 300 g
Orzeszki wasabi
Chrupiące i pikantne. To tylko dwa słowa, lecz idealnie odwzorowują zawartość Royal Orient Hot Wasabi Peanuts. Znajdziemy w niej pikantne orzeszki o smaku mega mocnego chrzanu wasabi . Jeżeli jesteś fanem pikantnych przekąsek koniecznie powinieneś ich spróbować. Idealnie pasują do piwa.Zawartość opakowania: 300 g
Data przydatności do spożycia: 15.09.2024r.
Kraj pochodzenia: Thailandia -
Panierka Panko 1 kg Lobo
54,90 złPanierka Panko, to panierka w formie płatków. W przeciwieństwie do panierki z tradycyjnej bułki tartej, dłużej pozostaje chrupiąca, jest również delikatniejsza. Polecana do smażenia na głębokim oleju. Smażone potrawy absorbują mniej tłuszczu.
Zawartość opakowania: 1 kg
Data przydatności do spożycia: 6.06. 2019 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia -
out of stock
Panierka Panko 200 g Lobo
14,90 złPanierka Panko Lobo 200 g.
Panierka Panko, to panierka w formie płatków. W przeciwieństwie do panierki z tradycyjnej bułki tartej, dłużej pozostaje chrupiąca. jest również delikatniejsza. Polecana do smażenia na głębokim oleju. Smażone potrawy absorbują mniej tłuszczu.
-
Papier ryżowy BANH TRANG 22 cm 500g
20,90 złPapier ryżowy
używany jest do przygotowywania sajgonek. W opakowaniu znajduje się około 40 listów papieru. Aby przygotować sajgonki należy papier zamoczyć na chwilkę w ciepłej wodzie, następnie przełożyć na suchy talerz. Nałożyć odrobinę farszu, po czym zawinąć najpierw boki, a następnie tył i zrolować sajgonkę. Sajgonki po wyschnięciu papieru możemy smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż uzyskają złoto – brązową barwę. Skład: skrobia z tapioki, mąka ryżowa 43%, woda, sól. Należy przechowywać w suchym miejscu. Zawartość opakowania: 500g Data przydatności do spożycia: 23.06.2023 r. Kraj pochodzenia: Kambodża
-
Papryka mielona Gochugaru 500g
45,99 złPapryka mielona Gochugaru 500g
Papryka mielona Gochugaru to znakomitej jakości produkt o szerokim zastosowaniu, a przede wszystkim niezbędny składnik do przygotowania słynnej koreańskiej kapusty Kimchi. Papryka cechuje się głębokim, słodkawym smakiem, dymnym aromatem oraz pięknym kolorem
-
Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 1l
299,00 złJak przyrządzić ryż do sushi?
Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.
Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.
Ryż do sushi przyrządzamy według zasady 20:10:20:10!
(20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)
1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga – od momentu zagotowania5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .7) Odstawiamy do ostygnięcia* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Filtruj wg ceny
Kategorie produktów
Nasze Hity
-
Łyżka do miso japońskich czarna 13,5 cm
13,99 zł
01
-
Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm
13,99 zł
02
-
Łyżka do miso biała 14,5 cm
12,99 zł
03
-
łyżka czarna mat 13,5 cm
13,99 zł
04
-
Miseczka na sos sojowy melamina mat 10 x 6 cm
18,99 zł
05