Sushisklep
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
    • Kategorie
      • Japońska ceramika i kadzidełka
      • zestawy do sushi dla 2 osób
      • Czajniki żeliwne,czarki,herbaty
    • Ceny
      • poniżej 100zł
      • 100 – 200zł
      • 200 – 300zł
      • powyżej 300zł
  • Kontakt
zaloguj/zarejestruj się »
zapomniałeś/aś hasło? Utwórz konto
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
  • Kontakt
koszyk 0
  • Nie ma żadnego produktu w koszyku
Strona główna > Zestawy do sushi, sake i wiele więcej > Ceramika, maneki neko, kadzidełka japońskie, akcesoria do sushi > akcesoria do sushi > Parownik do gotowania ryżu Remo 1.l
Poprz
  / 
Nast
  • Nie możesz dodać "Bambusowy parownik 15 cm" do koszyka, ponieważ produktu nie ma w magazynie.

Parownik do gotowania ryżu Remo 1.l

269,00 zł

przepis na ryż do sushi
(20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
7) Odstawiamy do ostygnięcia

* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

Zaprawa „TEZU”

Składniki i proporcje :

– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

– cukier – 3½ łyżki stołowej

– sól – 1½ łyżki stołowej

sposób przyrządzenia:

ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

 

kategoria akcesoria do sushi. do gotowania ryżu, do ryżu, garnek do gotowania ryżu, garnek do gotowania ryżu do sushi, garnek do ryżu, garnek do sushi, parownik do ryżu, parownik do ryżu do sushi, ryż do sushi.
podziel się na
Facebooku
przypnij na
Pinterest
podziel się na
Twitterze
Send to a
friend
  • Opis

Opis

Parownik do gotowania ryżu do sushi Remo 1l

Firmy Remo 1 l.

  • z funkcją samoczynnego wyłączania po ugotowaniu
  • kolor biały
  • powłoka non stick – ryż nie przywiera do naczynia
  • funkcja utrzymywania ciepła
  • max. wkład 400 g ryżu
  • wyposażony w miarkę i łyżkę
  • zasilanie 230v
  • waga 1,46 kg
  • wymiary 24 x 20 cm
  • gwarancja 12 mies.

Garnek do gotowania ryżu Remo 1 l sprawi, że szybko i z łatwością ugotujesz ryż do sushi.

Podobne produkty

  • out of stock

    Komplet 4 łyżek Nippon Black

    69,99 zł
    brak w magazynie

    Porcelanowa łyżka z serii Nippon ,

    do zup miso,tajskich

    Wymiary: 14,5 cm

    Można myć w zmywarce.

    brak w magazynie
  • łyżka Tokyo design biało czarnaout of stock

    łyżka do ramenu biało czarna Wave – 14,5 cm

    14,99 zł
    brak w magazynie

    Łyżka do ramenu biało czarna Wave

    do zup miso,tajskich,

    Wymiary: 14,5 cm x 4 cm

    Można myć w zmywarce.

    brak w magazynie
  • garnek do ryżu 1.l

    Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 1l

    299,00 zł
    Do koszyka

    Jak przyrządzić ryż do sushi?

    Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.

    Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.

    Ryż do sushi przyrządzamy według zasady  20:10:20:10!

    (20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    Do koszyka
  • Łyżka do zup biała 14,5 cm

    Łyżka do miso biała 14,5 cm

    12,99 zł
    Do koszyka

    Łyżka do miso biała 14,5 cm

    do zup miso, tajskich.

    Wymiary: 14,5 cm x 4 cm

    Można myć w zmywarce.

    Do koszyka
  • podstawka pod pałeczki czarna

    podstawka pod pałeczki czarna

    8,99 zł
    Do koszyka

    podstawka pod pałeczki czarna ceramiczna wymiary :6,5 x 0,8 cm  

    Do koszyka

Szybki kontakt

  • LocationLocation: Ślusarska 3, Kraków
  • telefontelefon: 665 242 424
  • tel. komórkowytel. komórkowy: 602 673 973
  • EmailEmail: biuro@sushisklep.pl

Zapraszamy do showroomu

Sushisklep w sieci

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NASZ PARTNER

NASZ PARTNER

Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll.
Copyrights by sushisklep.pl, 2017

  • Jesteśmy na Google+Google+

Zapisz się do naszego Newslettera!

popup-image

Odbierz 10% zniżki na zakupy hasło:newsletter

w sushisklep.pl