• Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
    • Kategorie
      • Kimmidoll i kotki szczęścia
      • Japońska ceramika i kadzidełka
      • zestawy do sushi dla 2 osób
      • Czajniki żeliwne,czarki,herbaty
    • Ceny
      • poniżej 100zł
      • 100 – 200zł
      • 200 – 300zł
      • powyżej 300zł
  • Kontakt
zaloguj/zarejestruj się »
zapomniałeś/aś hasło? Utwórz konto
  • Moje konto
koszyk 0
  • Nie ma żadnego produktu w koszyku

Home | Produkt

garnek do gotowania ryżu

Strona główna > Products tagged “garnek do gotowania ryżu”

grid lista

  • Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 0,6 l

    Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 0,6 l

    149,00 zł
    Do koszyka

    Jak przyrządzić ryż do sushi?

    Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.

    Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.

    Ryż do sushi przyrządzamy według zasady  20:10:20:10!

    (20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    Do koszyka
    lista życzeń loading
    Product added! zobacz listę życzeń
    Produkt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń
    Compare
  • garnek do ryżu 1.lout of stock

    Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 1l

    169,00 zł
    brak w magazynie

    Jak przyrządzić ryż do sushi?

    Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.

    Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.

    Ryż do sushi przyrządzamy według zasady  20:10:20:10!

    (20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    brak w magazynie
    lista życzeń loading
    Product added! zobacz listę życzeń
    Produkt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń
    Compare
  • Parownik do gotowania ryżu Remo 1,2 l

    259,00 zł
    Do koszyka

    przepis na ryż do sushi
    (20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    Do koszyka
    lista życzeń loading
    Product added! zobacz listę życzeń
    Produkt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń
    Compare
  • Parownik do gotowania ryżu Remo 1.l

    229,00 zł
    Do koszyka

    przepis na ryż do sushi
    (20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    Do koszyka
    lista życzeń loading
    Product added! zobacz listę życzeń
    Produkt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń
    Compare

Filtruj wg ceny

Cena: —

Kategorie produktów

  • Ceramika,maneki neko, kadzidełka japońskie, akcesoria do sushi
    • Kadzidełka japońskie Kafuh
    • laka i melamina
    • Maneki Neko - japońskie kotki szczęścia
    • miski i miseczki
    • Niezbędne akcesoria do sushi
    • talerze do sushi
    • zestaw do sake
    • zestawy prezentowe misek
  • Oryginalne noże japońskie
  • Pałeczki do sushi
  • Pędzelki do matchy oraz żeliwne czajniki
    • czarki Japońskie
    • Herbaty zielone i smakowe
    • puszki na herbatę
    • zestawy do herbaty
  • Produkty do sushi i kuchni tajskiej
    • imbir, nori, sos sojowy i inne dodatki do sushi
    • Japońskie słodycze i przekąski
    • Napoje egzotyczne
    • Pasta do miso i zup tajskich, curry, mleko kokosowe, zupy instant
    • ryż, makarony, mąki, produkty sypkie
    • sos sojowy, octy, oliwy, dressingi
  • Zestawy do sushi dla dwóch osób

Nasze Hity

  • ŁYŻKA do zup japońskich CZARNA Łyżka do zup japońskich czarna 14,5 cm 13,99 zł

    01

  • łyżka z laki czarno-czerwona Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm 12,99 zł

    02

  • ŁYŻKa do zup biała Łyżka do zup biała 14,5 cm 11,99 zł

    03

  • łyżka z melaminy czarna do miso łyżka czarna MAT 13,99 zł

    04

  • łyżka do rameny czarno czerwona łyżka do ramenu czarno-czerwona 21 cm długości 14,99 zł

    05

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NASZ PARTNER

NASZ PARTNER

Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll.
Copyrights by sushisklep.pl, 2017

  • Jesteśmy na Google+Google+

Zapisz się do naszego Newslettera!

popup-image

Odbierz 10% zniżki na zakupy hasło:newsletter

w sushisklep.pl