-
Miska Maneki neko 11 x 6 cm biało – czarna
35,99 złMiska Maneki neko 11 x 6 cm biało – czarna
Miska Maneki neko 11 x 6 cm biało – czarna
Ceramiczna miseczka na zupę, z motywem japońskiego kotka Maneki neko, który przynosi szczęście, miłość i fortunę.
Szczególnie polecana na prezent, jako symbol najlepszych intencji w kierunku Osoby obdarowywanej.
Made in Japan
Producent Tokyo Design Studio
-
Miska Maneki neko 15,2 x 8 cm biało – czarna
44,99 złMiska Maneki neko 15,2 x 8 cm biało – czarna
Ceramiczna miseczka na zupę, z motywem japońskiego kotka Maneki neko, który przynosi szczęście, miłość i fortunę.
Szczególnie polecana na prezent, jako symbol najlepszych intencji w kierunku Osoby obdarowywanej.
-
out of stock
Miska Maneki neko 21 x 8 cm niebieska
75,00 złMiska Maneki neko 21 x 8 cm niebieska
Miska Maneki neko 21 x 8 cm niebieska
Ceramiczna miseczka na zupę, z motywem japońskiego kotka Maneki neko, który przynosi szczęście, miłość i fortunę.
Szczególnie polecana na prezent, jako symbol najlepszych intencji w kierunku Osoby obdarowywanej.
Made in Japan
Producent Tokyo Design Studio
-
Nóż japoński Satake Deba 15cm
149,00 złKategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Cza realizacji: 1 dzień.
-
out of stock
Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 24 cm
249,00 złNÓŻ japoński Satake sashimi 24 cm Kategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Czas realizacji: 1 dzień.
-
Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 27 cm
249,00 złKategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Cza realizacji: 1 dzień.
-
Nóż Satake Megumi Yanagi – Sashimi 21 cm
190,00 złOstrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny). Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa. Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
-
out of stock
Nóż Yanagi Sashimi 27 cm
335,00 złNóż Yanagi
Yanagi, to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości. Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem. Czas realizacji: 1 dzień.
-
Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 1l
299,00 złJak przyrządzić ryż do sushi?
Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.
Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.
Ryż do sushi przyrządzamy według zasady 20:10:20:10!
(20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)
1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga – od momentu zagotowania5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .7) Odstawiamy do ostygnięcia* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
-
Parownik do gotowania ryżu Remo 1,2 l
329,00 złprzepis na ryż do sushi
(20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga – od momentu zagotowania5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .7) Odstawiamy do ostygnięcia* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
-
Parownik do gotowania ryżu Remo 1.l
299,00 złprzepis na ryż do sushi
(20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga – od momentu zagotowania5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .7) Odstawiamy do ostygnięcia* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Filtruj wg ceny
Kategorie produktów
Nasze Hity
-
Łyżka do miso japońskich czarna 13,5 cm
13,99 zł
01
-
Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm
13,99 zł
02
-
Łyżka do miso biała 14,5 cm
12,99 zł
03
-
łyżka czarna mat 13,5 cm
13,99 zł
04
-
Miseczka na sos sojowy melamina mat 10 x 6 cm
18,99 zł
05