Sushisklep
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
    • Kategorie
      • Japońska ceramika i kadzidełka
      • zestawy do sushi dla 2 osób
      • Czajniki żeliwne,czarki,herbaty
    • Ceny
      • poniżej 100zł
      • 100 – 200zł
      • 200 – 300zł
      • powyżej 300zł
  • Kontakt
zaloguj/zarejestruj się »
zapomniałeś/aś hasło? Utwórz konto
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
  • Kontakt
koszyk 0
  • Nie ma żadnego produktu w koszyku
Strona główna > Zestawy do sushi, sake i wiele więcej > Ceramika, maneki neko, kadzidełka japońskie, akcesoria do sushi > akcesoria do sushi > Parownik do gotowania ryżu Remo 1,2 l
Poprz
  / 
Nast

Parownik do gotowania ryżu Remo 1,2 l

299,00 zł

przepis na ryż do sushi
(20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
7) Odstawiamy do ostygnięcia

* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

Zaprawa „TEZU”

Składniki i proporcje :

– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

– cukier – 3½ łyżki stołowej

– sól – 1½ łyżki stołowej

sposób przyrządzenia:

ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

 

kategoria akcesoria do sushi. do gotowania ryżu, do ryżu, garnek do gotowania ryżu, garnek do gotowania ryżu do sushi, garnek do ryżu, garnek do sushi, parownik do ryżu, parownik do ryżu do sushi, ryż do sushi.
podziel się na
Facebooku
przypnij na
Pinterest
podziel się na
Twitterze
Send to a
friend
  • Opis

Opis

Parownik do gotowania ryżu do sushi Remo 1,2 l

Firmy Remo .

  • z funkcją samoczynnego wyłączania po ugotowaniu
  • kolor biały
  • powłoka non stick – ryż nie przywiera do naczynia
  • funkcja utrzymywania ciepła
  • max. wkład 400 g ryżu
  • wyposażony w miarkę i łyżkę
  • zasilanie 220V
  • waga 1,60 kg
  • wymiary 30 x 20 cm
  • gwarancja 12 mies.

Garnek do gotowania ryżu Remo 1 l sprawi, że szybko i z łatwością ugotujesz ryż do sushi.

Podobne produkty

  • Parownik do gotowania ryżu Remo 1.l

    269,00 zł
    Do koszyka

    przepis na ryż do sushi
    (20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)

    1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.
    2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.
    3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min
    4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga  – od momentu zagotowania
    5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min
    6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .
    7) Odstawiamy do ostygnięcia

    * zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu

    Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.

    Zaprawa „TEZU”

    Składniki i proporcje :

    – ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych

    – cukier – 3½ łyżki stołowej

    – sól – 1½ łyżki stołowej

    sposób przyrządzenia:

    ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

     

    Do koszyka
  • Bambusowy parownik 15 cmout of stock

    Bambusowy parownik 15 cm

    64,00 zł
    brak w magazynie

    Bambusowy koszyk do gotowania na parze. Koszyk składa się z trzech elementów.

    W tym modelu możemy korzystać z kilku poziomów, co sprawia, że przyrządzana przez nas potrawa zostanie przygotowana błyskawicznie.

    brak w magazynie
  • łyżka do zup biało niebieskaout of stock

    łyżka do zup biało niebieska 1 – 14,5 cm

    14,99 zł
    brak w magazynie

    Porcelanowa łyżka z serii Japan z połyskiem,

    do zup miso,tajskich,

    Wymiary: 14,5 cm x 4 cm

    Można myć w zmywarce.

    brak w magazynie
  • podstawka pod pałeczki czarna

    podstawka pod pałeczki czarna

    8,99 zł
    Do koszyka

    podstawka pod pałeczki czarna ceramiczna wymiary :6,5 x 0,8 cm  

    Do koszyka
  • podstawka pod pałeczki biała

    podstawka pod pałeczki biała

    8,99 zł
    Do koszyka

    podstawka pod pałeczki biała ceramiczna, wymiary :6,5 x 0,8 cm  

    Do koszyka

Szybki kontakt

  • LocationLocation: Ślusarska 3, Kraków
  • telefontelefon: 665 242 424
  • tel. komórkowytel. komórkowy: 602 673 973
  • EmailEmail: biuro@sushisklep.pl

Zapraszamy do showroomu

Sushisklep w sieci

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NASZ PARTNER

NASZ PARTNER

Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll.
Copyrights by sushisklep.pl, 2017

  • Jesteśmy na Google+Google+

Zapisz się do naszego Newslettera!

popup-image

Odbierz 10% zniżki na zakupy hasło:newsletter

w sushisklep.pl