Sushisklep
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
    • Kategorie
      • Japońska ceramika i kadzidełka
      • zestawy do sushi dla 2 osób
      • Czajniki żeliwne,czarki,herbaty
    • Ceny
      • poniżej 100zł
      • 100 – 200zł
      • 200 – 300zł
      • powyżej 300zł
  • Kontakt
zaloguj/zarejestruj się »
zapomniałeś/aś hasło? Utwórz konto
  • Strona Główna
  • O nas
  • Sklep
  • Kontakt
koszyk 0
  • Nie ma żadnego produktu w koszyku

Home | Produkt

Oryginalne noże japońskie

Strona główna > Zestawy do sushi, sake i wiele więcej > Oryginalne noże japońskie

grid lista

Jakość nie do podrobienia

Japońskie noże znane są na całym świecie. Ich jakość jest absolutnie niepodrabialna, a wielu profesjonalnych szefów kuchni nie wyobraża sobie bez nich pracy. Są one obowiązkowym akcesorium do sushi każdego japońskiego sushi-mastera – tylko dzięki tym nożom są w stanie filetować rybę na cienkie, estetyczne kawałki. Cenione są również w użytku domowym, gdyż kupno oryginalnego japońskiego noża to inwestycja na długie lata.

Ostrza japońskich noży to główny powód, dlaczego są tak pożądanym obiektem. Swoją trwałość, lekkość i ostrość zawdzięczają wysokiej jakości trójwarstwowej stali nierdzewnej oraz specjalnej obróbce, która uwzględnia hartowanie, szlifowanie i ostrzenie na kamieniach. Często do stali dodawany jest węgiel, który podnosi jakość finalnego produktu i odporność na uszkodzenia.

Japońskie noże wytwarzane są z ogromną precyzją, uwzględniając tradycyjne metody produkcji. Dużą wagę przykłada się do ich konstrukcji i kształtu – mają być poręczne i lekkie, tak by ich użytkowanie nie było trudne ani męczące. To bardzo ważne, szczególnie w restauracjach, gdzie noże używane są przez kilka godzin bez przerwy.

Pielęgnacja noży japońskich

Aby cieszyć się w pełni wszystkimi zaletami japońskich noży należy szczególnie o nie dbać:

  • Gdy już zajdzie taka potrzeba, nóż należy ostrzyć wyłącznie na przystosowanych do tego ostrzałek ceramicznych. Najlepsze jednak są specjalne kamienie.
  • Po użyciu nóż należy umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem delikatnego detergentu – trzeba wystrzegać się silnych środków czyszczących i szorstkich gąbek. Zmywarka jest niewskazana.
  • Po umyciu nóż należy dokładnie osuszyć, za pomocą ściereczki lub ręcznika papierowego.
  • Deska do krojenia powinna być wykonana z tworzywa sztucznego lub drewna. Unikać trzeba desek szklanych.
  • Japoński nóż powinien być przechowywany w specjalnym bloku lub etui.
  • Kamień do ostrzenia King 1000

    260,00 zł
    Do koszyka

    Wymiary – 176 x 52 x 15 mm

    Ziarnistość – 1000(średnia)

    Proszę pamiętać, że przed ostrzeniem kamień wodny należy moczyć w wodzie przez 10-15 minut.

    Made in Japan

    Do koszyka
  • Nóż japoński Satake Yanagi - Sashimi 24 cm

    Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 24 cm

    249,00 zł
    Do koszyka

    NÓŻ japoński Satake sashimi 24 cm Kategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Czas realizacji: 1 dzień.  

    Do koszyka
  • Nóż japoński Satake Yanagi - Sashimi 27 cm

    Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 27 cm

    339,00 zł
    Do koszyka

    Kategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Cza realizacji: 1 dzień.

    Do koszyka
  • Nóż do sushi Yanagi sashimi - uniwersalny - 21 cm

    Nóż Satake Megumi Yanagi – Sashimi 21 cm

    219,00 zł
    Do koszyka

    Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny). Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa. Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Do koszyka
  • Nóż Global Bumnei Yanagi Sashimi 21 cm

    Nóż Yanagi Sashimi 27 cm

    335,00 zł
    Do koszyka

    Nóż  Yanagi

    Yanagi, to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości. Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem. Czas realizacji: 1 dzień.

    Do koszyka

Filtruj wg ceny

Cena: —

Kategorie produktów

  • Ceramika, maneki neko, kadzidełka japońskie, akcesoria do sushi
    • akcesoria do sushi
    • Kadzidełka japońskie Kafuh
    • laka i melamina
    • Maneki Neko - japońskie kotki szczęścia
    • miski i miseczki
    • talerze do sushi
    • zestaw do sake
    • zestawy prezentowe misek
  • news
  • Oryginalne noże japońskie
  • Pałeczki do sushi
  • Pędzelki do matchy oraz żeliwne czajniki
    • czarki Japońskie
    • Herbaty zielone i smakowe
    • puszki na herbatę
    • zestawy do herbaty
  • Produkty do sushi i kuchni tajskiej
    • imbir, nori, sos sojowy i inne dodatki do sushi
    • Japońskie słodycze i przekąski
    • Napoje egzotyczne
    • Pasta do miso i zup tajskich, curry, mleko kokosowe, zupy instant
    • ryż, makarony, mąki, produkty sypkie
    • sos sojowy, octy, oliwy, dressingi
  • Zestawy do sushi dla dwóch osób

Nasze Hity

  • ŁYŻKA do zup japońskich CZARNA Łyżka do miso japońskich czarna 13,5 cm 13,99 zł

    01

  • łyżka z laki czarno-czerwona Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm 13,99 zł

    02

  • Łyżka do zup biała 14,5 cm Łyżka do miso biała 14,5 cm 12,99 zł

    03

  • łyżka z melaminy czarna do miso łyżka czarna mat 13,5 cm 15,99 zł

    04

  • łyżka do rameny czarno czerwona łyżka do ramenu czarno-czerwona 21 cm długości 15,99 zł

    05

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NA SUSHI W KRAKOWIE?

NASZ PARTNER

NASZ PARTNER

Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll.
Copyrights by sushisklep.pl, 2017

  • Jesteśmy na Google+Google+

Zapisz się do naszego Newslettera!

popup-image

Odbierz 10% zniżki na zakupy hasło:newsletter

w sushisklep.pl