Paski Bambusa firmy Twin Elephants
Oferowane pędy bambusa to wersja pocięta w paski w zalewie wodnej. Taka forma idealnie sprawdza się we wszelkiego rodzaju chińskich potrawach (zwłaszcza tam gdzie składniki kroi się do właśnie takiej postaci).
Bambus 62% Woda 38%
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Termin przydatności: conajmniej pół roku
Pasta Sambal Oelek to gęsty, ostry sos na bazie papryki chilli z dodatkiem soli i soku z limonki. Może być przygotowany ze świeżych lub gotowanych składników. Stosuje się go jako dodatek praktycznie do wszystkiego, w zależności od upodobania do “ostrości” potraw, np. do marynat, mięs, warzyw i dipów. Skład: chili 70 %, woda, regulator kwasowości: kwas octowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu E211. Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawartość opakowania: 750 g
Data przydatności do spożycia: 29.06.2022 r.
Kraj pochodzenia: Holandia
Sambal oelek to gęsty, ostry sos na bazie papryki chilli z dodatkiem soli i soku z limonki.
Może być przygotowany ze świeżych lub gotowanych składników.
Stosuje się go jako dodatek praktycznie do wszystkiego, w zależności od upodobania do “ostrości” potraw, np. do marynat, mięs, warzyw i dipów i słynnej marynowanej kapusty kim chi. Skład: chili 70%, woda, regulator kwasowości: kwas octowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu E211. Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawartość opakowania: 750 g
Data przydatności do spożycia: 08.05.2023 r.
Kraj pochodzenia: Holandia
Żółta pasta curry Mae ploy 400 g. Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowymi składnikami są trawa cytrynowa oraz kurkuma. To właśnie one nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowym składnikiem jest trawa cytrynowa. To właśnie ona nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Pasta miso koreańska, sfermentowana soja wytwarza bogatą i pełną witamin pastę, stosowana w kuchni jako dodatek do marynat, sosów, zup. Bogata w białko i witaminy A,C B12 wspomaga trawienie. Kraj pochodzenia : Korea Południowa termin ważności : 25.09.2022
Pasta gochujang to koreańską pasta paprykowa z kleikiem ryżowym, wykorzystywana w kuchni koreańskiej do robienia kiszonek kimchi, sosów , marynowania mięs.w skład Gochujang wchodzi : ostra papryka, sól, cukier, ryż, soja, sos sojowy, alkohol, Zawiera min. ilości pszenicy.
Pasta gochujang to koreańską pasta paprykowa z kleikiem ryżowym, wykorzystywana w kuchni koreańskiej do robienia kiszonek kimchi, sosów , marynowania mięs.w skład Gochujang wchodzi : ostra papryka, sól, cukier, ryż, soja, sos sojowy, alkohol, Zawiera min. ilości pszenicy.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017