w kształcie kulek dedykowane są do koreańskiego dania, zrobione są z mąki ryżowej, czyli skrobii uzyskanej z najwyższej jakości ryżu kleistego, w kuchni koreańskiej są podstawą wielu dań, takich jak Tteokbokki teppoki ,w której bazą sosu jest pasta gochugajng, sos sojowy, olej sezamowy, odrobina cukru i wszystko przesmażone z warzywami w kolejności: czosnek, imbir, cebula, marchew, dymka, na koniec kluski ryżowe lądują w warzywach, dodajemy sos , podlewamy wodą i dusimy do 5 min. Jak zrobić tteokbokki możesz znaleźć na naszym kanale Asia deli na YouTube. skład : 98,8 % mąka ryżowa, sól ,alkohol. Data Przydatności do spożycia : 22.10.2022
Kluski ryżowe do Tteokbokki w kształcie rurek dedykowane są do koreańskiego dania Tteokbokki, zrobione są z mąki ryżowej, czyli skrobii uzyskanej z najwyższej jakości ryżu kleistego, w kuchni koreańskiej są podstawą wielu dań, takich jak Tteokbokki teppoki ,w której bazą sosu jest pasta gochugajng, sos sojowy, olej sezamowy, odrobina cukru i wszystko przesmażone z warzywami w kolejności: czosnek, imbir, cebula, marchew, dymka, na koniec kluski ryżowe lądują w warzywach, dodajemy sos , podlewamy wodą i dusimy do 5 min. Jak zrobić tteokbokki możesz znaleźć na naszym kanale Asia deli na YouTube. skład : 98,8 % mąka ryżowa, sól ,alkohol. Data Przydatności do spożycia : 22.10.2025
Makaron: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, olej palmowy, sól, regulatory kwasowości: E501, E500, E339, płynny tokoferol (przeciwutleniacz: E306, emulgator: E322 [zawiera soję]), przyprawa (ekstrakt drożdżowy, sos sojowy, czosnek, skrobia pszenna), ekstrakt z zielonej herbaty (oligosacharydy, katechiny), barwnik: E101
Mąka ryżowa kleista, w Azji jest używana głównie do przygotowywania deserów. Często stosowana do zagęszczania potraw, wypieku chlebów, naleśników. Jest mniej kaloryczna niż ta wykonana z pszenicy. Potrawy z jej zawartością będą zdrowsze i lżejsze. Bogata w błonnik, mangan, fosfor i magnez, a także wszystkie witaminy z grupy B. Nie zawiera cholesterolu.
Mąka tempura Gogi 500 g.
Tempura, to potrawa kuchni japońskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa, grzyby czy kawałki mięsa. Przygotowane produkty są panierowane w mące tempura (przed użyciem wystarczy ją rozrobić z wodą) i smażone na głębokim oleju. Następnie po wyjęciu z tłuszczu składniki układa się na bibułce, by odsączyć tłuszcz.
Makaron shirataki, dzięki swoim niskokalorycznym właściwościom jest polecany jako składnik diet odchudzających. Pozbawiony własnego smaku, doskonale wchłania smak i aromat dodatków i przypraw. Jest bardzo łatwy w przyrządzeniu. Najczęściej podawany jest w aromatycznych prostych zupach (wywarach), ale można go też wrzucić na patelnię, dodać ulubione dodatki i zdrowy posiłek gotowy. Główną jego zaletą jest to, że jest produktem naturalnym, bogatym w rozpuszczalny w wodzie błonnik (glukomannan), bez tłuszczu, cukru, skrobi, białka, pszenicy i glutenu.
Makaron shirataki, dzięki swoim niskokalorycznym właściwościom jest polecany jako składnik diet odchudzających. Pozbawiony własnego smaku, doskonale wchłania smak i aromat dodatków i przypraw. Jest bardzo łatwy w przyrządzeniu. Najczęściej podawany jest w aromatycznych prostych zupach (wywarach), ale można go też wrzucić na patelnię, dodać ulubione dodatki i zdrowy posiłek gotowy. Główną jego zaletą jest to, że jest produktem naturalnym, bogatym w rozpuszczalny w wodzie błonnik (glukomannan), bez tłuszczu, cukru, skrobi, białka, pszenicy i glutenu.
używany jest do przygotowywania sajgonek. W opakowaniu znajduje się około 40 listów papieru. Aby przygotować sajgonki należy papier zamoczyć na chwilkę w ciepłej wodzie, następnie przełożyć na suchy talerz. Nałożyć odrobinę farszu, po czym zawinąć najpierw boki, a następnie tył i zrolować sajgonkę. Sajgonki po wyschnięciu papieru możemy smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż uzyskają złoto – brązową barwę. Skład: skrobia z tapioki, mąka ryżowa 43%, woda, sól. Należy przechowywać w suchym miejscu. Zawartość opakowania: 500g Data przydatności do spożycia: 23.06.2023 r. Kraj pochodzenia: Kambodża
Ryż brązowy jaśminowy Royal Tiger 1 kg.
Ryż brązowy jaśminowy, charakteryzuje się subtelnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem kwiatów jaśminu. Świetnie nadaje się do potraw mięsnych, a w szczególności polecany jest do potraw drobiowych. Głównie używany w kuchni tajskiej, jednak często swoje zastosowanie znajduje również w pozostałych kuchniach orientalnych.
Ryż czarny bezglutenowy Royal Tiger 1 kg.
Czarny ryż jest bogaty w wartości odżywcze. Zawiera żelazo, cynk, miedź. W przeciwieństwie do ziarna ryżu białego, czarny ryż posiada więcej błonnika. Po ugotowaniu ryż zmienia swój kolor na fioletowy. Swoją barwę zawdzięcza antocyjanom, wpływającym korzystnie na wzrok, układ krążenia oraz pamięć. Nazywany “zakazanym”, ponieważ w starożytnych Chinach ziarna czarnego ryżu, uważane za najlepsze, były spożywane tylko przez cesarza.
Ryż do sushi Royal Orient produkowany według tradycyjnych metod w UE. Posiada barwę mleczną, a jego ziarno jest okrągłe. Po ugotowaniu jest on bardzo lepki, dlatego też z łatwością można przygotować z niego wiele rodzajów sushi. Często stosuje się go jako składnik do zup, potraw mięsnych, jak i również sałatek.
Ryż do sushi Royal Tiger produkowany według tradycyjnych metod w UE. Posiada barwę mleczną, a jego ziarno jest okrągłe. Po ugotowaniu jest on bardzo lepki, dlatego też z łatwością można przygotować z niego wiele rodzajów sushi. Często stosuje się go jako składnik do zup, potraw mięsnych, jak i również sałatek.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017