-
Nóż Bunmei Yanagi Sashimi 27 cm
425,00 złOstrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Rękojeść – Drewno magnoliowe
Waga – 152 g
Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.
Do koszykaProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
Nóż do sushi Yanagi sashimi – uniwersalny – 21 cm
239,00 złNóż do sushi Yanagi dla początkujących do filetowania ryb i krojenia plasterków ryby Tane, do krojenia maków.
Nóż wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej z regionu Fukomoto HR c 60.
Do koszykaProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
Nóż Global Bumnei Yanagi Sashimi 21 cm
435,00 złYanagi, to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.
Czas realizacji: 1 dzień.
Do koszykaProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
out of stock
Nóż japoński Satake Megumi Deba 15,5 cm
99,00 złOstrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny).
Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa.
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
brak w magazynieProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
out of stock
Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 24 cm
159,00 złKategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych.
Czas realizacji: 1 dzień.
brak w magazynieProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
Nóż japoński Satake Yanagi – Sashimi 27 cm
215,00 złKategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych.
Cza realizacji: 1 dzień.
Do koszykaProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
out of stock
Nóż Satake Megumi Yanagi – Sashimi 21 cm
99,00 złOstrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny).
Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa.
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
brak w magazynieProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
out of stock
Nóż Satake Nashiji Natural Santoku 17 cm
169,00 złNóż Satake Nashiji Natural Santoku 17 cm, wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię, przydaje się również do rozgniatania czosnku. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Satake Nashiji Natural, to seria klasycznych japońskich noży o unikatowym wzornictwie, z klingą wykończoną w stylu „nashiji”, który nawiązuje do dawnej techniki zdobienia mieczy. Piękna faktura przypominająca szorstką skórkę japońskiej gruszki nashi, ma także znaczenie praktyczne, ponieważ dzięki delikatnym wgłębieniom produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Okrągłe rękojeści z naturalnego drewna są bardzo lekkie i przyjemne w dotyku. Solidny pierścień z wytrzymałego tworzywa skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi.
Czas realizacji: 1 dzień.
brak w magazynieProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
Nóż Satake Yoshimitsu Yanagi – Sashimi 21 cm
239,00 złOstrze – Stal wysokowęglowa SK-5 (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 62 HRC
Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Do koszykaProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
out of stock
Nóż szefa kuchni Tojiro Zen Kasztan 18 cm
459,00 złOstrze – Wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna
Twardość ostrza – 58 +/-1 HRC
Waga – 120 g
Rękojeść – Uchwyt z drewna kasztanowca wzmocniony pierścieniem z tworzywa.
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, szatkowania, cięcia i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić większe płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać ostrze w obydwu kierunkach. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.brak w magazynieProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń -
out of stock
Nóż Tojiro Zen Kasztan Yanagi – Sashimi 21 cm
439,00 złOstrze – Wysokiej jakości dwuwarstwowa stal nierdzewna (szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 58 +/-1 HRC
Waga – 110 g
Rękojeść – Uchwyt z drewna kasztanowca wzmocniony pierścieniem z tworzywa
Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
brak w magazynieProduct added! zobacz listę życzeńProdukt jest już na liście życzeń! zobacz listę życzeń
Filtruj wg ceny
Kategorie produktów
Nasze Hity
-
Łyżka do zup japońskich czarna 14,5 cm 13,99 zł
01
-
Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm 12,99 zł
02
-
Łyżka do zup biała 14,5 cm 11,99 zł
03
-
łyżka czarna MAT 13,99 zł
04
-
łyżka do ramenu czarno-czerwona 21 cm długości 14,99 zł
05