Kraj pochodzenia: Tajlandia
Data ważności: 15.01.25
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Data ważności: 22.10.25
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Data ważności: 30.08.22
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Data ważności: 20.10.25
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Data ważności: 15.01.25
Napój soursop Iam juice, to inaczej sok z gravioli. Graviola to owoc, cieszący się dużym zainteresowaniem miłośników zdrowego odżywiania się, a także medycyny naturalnej. Badania potwierdzają, że graviola jest naturalnym lekiem na raka. Sok z tego owocu, jest źródłem węglowodanów. Zawiera wit. C, fosfor, magnez, potas i żelazo.
NÓŻ japoński Satake sashimi 24 cm Kategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Czas realizacji: 1 dzień.
Kategoria Sashimi & Deba obejmuje dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych. Cza realizacji: 1 dzień.
Ostrze – Wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny). Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa. Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Yanagi, to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości. Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjne rękojeści w kształcie litery D gwarantują komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem. Czas realizacji: 1 dzień.
Ocet ryżowy Thai Dancer, jest podstawowym składnikiem potrzebnym do przygotowania dobrego sushi. Ocet ten w połączeniu z solą i cukrem tworzy zaprawę, która nada potrawie smak oraz ułatwi dokładne połączenie ziarenek. Aromatyzuje, zakwasza, poprawia i uwydatnia smak ryżu.
Olej sezamowy Ottogi 135 ml.
Olej sezamowy, otrzymywany jest poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamowych.
Olej sezamowy jest bogaty w wielonienasycone oraz jednonienasycone kwasy tłuszczowe, dzięki czemu łatwiej utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu we krwi. Jak również pozytywnie wpływają na pracę serca.
Panierka Panko, to panierka w formie płatków. W przeciwieństwie do panierki z tradycyjnej bułki tartej, dłużej pozostaje chrupiąca, jest również delikatniejsza. Polecana do smażenia na głębokim oleju. Smażone potrawy absorbują mniej tłuszczu.
Zawartość opakowania: 1 kg
Data przydatności do spożycia: 6.06. 2019 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Panierka Panko Lobo 200 g.
Panierka Panko, to panierka w formie płatków. W przeciwieństwie do panierki z tradycyjnej bułki tartej, dłużej pozostaje chrupiąca. jest również delikatniejsza. Polecana do smażenia na głębokim oleju. Smażone potrawy absorbują mniej tłuszczu.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017