Ryż brązowy jaśminowy Royal Tiger 1 kg.
Ryż brązowy jaśminowy, charakteryzuje się subtelnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem kwiatów jaśminu. Świetnie nadaje się do potraw mięsnych, a w szczególności polecany jest do potraw drobiowych. Głównie używany w kuchni tajskiej, jednak często swoje zastosowanie znajduje również w pozostałych kuchniach orientalnych.
Glony Wakame cięte, to jedne z najbardziej popularnych wodorostów w przemyśle spożywczym. Bogate w składniki odżywcze oraz mineralne, takie jak: witaminy z grupy B, B1, B2, B3, B6 oraz B12, potas, wapń, żelazo, sód oraz białka. Używane jako zdrowy dodatek do wielu japońskich potraw, sałatek czy zup. Zawarte w nich białka oraz beta – karoten, przyśpieszają przemianę materii, oraz pozytywnie wpływają na odchudzanie.
Cukier palmowy w bryłkach, ma lekko karmelowy posmak. Dlatego też jest polecany jako dodatek do deserów, do kawy. Uformowany w wygodne do użycia okrągłe bryłki. Przed użyciem należy odkruszyć kawałek bryłki i rozgnieść w moździerzu. Polecany jako zdrowszy zamiennik do cukru białego.
Kolendra mielona TRS 100 g.
Kolendra jest popularną, przyprawą kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Stanowi składnik mieszanek przyprawowych m.in. curry.
Kolendra jest doskonałym dodatkiem do potraw z krewetek, krabów, do ryb, np. łososia, tuńczyka, węgorza. Znakomicie harmonizuje z roślinami strączkowymi, dlatego też stosuje się ją do potraw z fasoli, grochu, ciecierzycy, soi itp.
Sos rybny Squid 300 ml. Sos rybny Squid, nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Produkowany jest na bazie ekstraktu z anchovis. Jest otrzymywany dzięki fermentacji anchois (sardeli). Proces fermentacji trwa 18 miesięcy. Zawiera aż 77% ekstraktu z sardeli. To słony sos, dlatego często potrawy, które są nim doprawiane nie wymagają dodatkowego dosalania.
serwowanie na ciepło: zawartość saszetki wsypać do filiżanki, dodać 180 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i podawać.
serwowanie na zimno: zawartość saszetki wsypać do filiżanki, rozpuścić w 90 ml gorącej wody, dodać lód, dobrze wymieszać i podawać.
Metalowa puszka na herbatę Kyoto 125 g cherry. Dzięki hermetycznemu zamknięciu puszki, herbata zatrzyma swój aromat i smak na dłużej. Będzie również chroniona przed zawilgnięciem. Puszka jest niezwykle bogato zdobiona, ciekawy wzór rodem z Japonii, silnie nawiązuje do sztuki Kraju Kwitnącej Wiśni. Puszka jest dostosowana do przechowywania w niej 125 g herbaty.
Przyprawa do satay Lobo 50 g.
Przyprawa do satay, to gotowy orzechowo – sezamowy sos w proszku. Błyskawicznie szybki w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać go z wodą lub mlekiem kokosowym i zagotować. Przyprawa ułatwiająca przygotowanie dania Satay, czyli kawałków mięsa drobiowego, lub wieprzowego nadzianego na patyczki bambusowe.
Marynata tandoori tikka AHG 50 g. Marynata tandoori tikka, to łagodna indyjska, bezglutenowa marynata do mięs. Mięso można przyrządzić w zwykłym piekarniku lub na grillu. Szczególnie polecana do mięs, przygotowanych w tradycyjnym glinianym piecu “tandoor”. Dzięki marynacie, mięso staje się kruche, soczyste i pełne smaku.
Ryż czarny bezglutenowy Royal Tiger 1 kg.
Czarny ryż jest bogaty w wartości odżywcze. Zawiera żelazo, cynk, miedź. W przeciwieństwie do ziarna ryżu białego, czarny ryż posiada więcej błonnika. Po ugotowaniu ryż zmienia swój kolor na fioletowy. Swoją barwę zawdzięcza antocyjanom, wpływającym korzystnie na wzrok, układ krążenia oraz pamięć. Nazywany “zakazanym”, ponieważ w starożytnych Chinach ziarna czarnego ryżu, uważane za najlepsze, były spożywane tylko przez cesarza.
Żółta pasta curry Mae ploy 400 g.
Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowymi składnikami są trawa cytrynowa oraz kurkuma. To właśnie one nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017