W dziale sos sojowy, octy, oliwy znajdziesz
wszystkie potzrebne produkty płynne do ugotowania lub doprawienia dań kuchni azjatyckiej.
Sos sojowy Kikkoman jest produkowany ze starannie dobranych składników.
Smakosze sosu Kikkoman na całym świecie wiedzą, że ta przyprawa poprawia smak nie tylko dań kuchni azjatyckiej, ale również Zachodniej, czego dowodzi fakt, że w ponad stu krajach występujeę zapotrzebowanie na sos sojowy Kikkoman.
W sosie sojowym znajduje się szczególnie dużo naturalnych składników umami, które powstają w procesie warzenia. Składniki umami to ponad 20 różnych aminokwasów powstałych w wyniku rozpadu białek zawartych w ziarnach soi i pszenicy, wywołanego działaniem pleśni na etapie koji.
Ocet ryżowy – otrzymuje się go najczęściej z przefermentowanego i kwaśnego wina ryżowego.jest podtawowym składniekiem sosu TEZu- zparawy do ryżu do sushi -sushi su.
Olej kokosowy – olej roślinny otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry – twardego miąższu orzechów palmy kokosowej. Spotykany najczęściej jako rafinat, odkwaszany i wybielany. W postaci płynnej jest lekko żółty. Zawiera kwas laurynowy
















 Łyżka do miso japońskich czarna 13,5 cm
					
 Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm
					
 Łyżka do miso biała 14,5 cm
					
 łyżka czarna mat 13,5 cm
					
 łyżka do ramenu czarno-czerwona 21 cm długości
					
