Ryż brązowy jaśminowy Royal Tiger 1 kg.
Ryż brązowy jaśminowy, charakteryzuje się subtelnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem kwiatów jaśminu. Świetnie nadaje się do potraw mięsnych, a w szczególności polecany jest do potraw drobiowych. Głównie używany w kuchni tajskiej, jednak często swoje zastosowanie znajduje również w pozostałych kuchniach orientalnych.
Ryż czarny bezglutenowy Royal Tiger 1 kg.
Czarny ryż jest bogaty w wartości odżywcze. Zawiera żelazo, cynk, miedź. W przeciwieństwie do ziarna ryżu białego, czarny ryż posiada więcej błonnika. Po ugotowaniu ryż zmienia swój kolor na fioletowy. Swoją barwę zawdzięcza antocyjanom, wpływającym korzystnie na wzrok, układ krążenia oraz pamięć. Nazywany “zakazanym”, ponieważ w starożytnych Chinach ziarna czarnego ryżu, uważane za najlepsze, były spożywane tylko przez cesarza.
Ryż do sushi Royal Orient produkowany według tradycyjnych metod w UE. Posiada barwę mleczną, a jego ziarno jest okrągłe. Po ugotowaniu jest on bardzo lepki, dlatego też z łatwością można przygotować z niego wiele rodzajów sushi. Często stosuje się go jako składnik do zup, potraw mięsnych, jak i również sałatek.
Ryż do sushi Royal Tiger produkowany według tradycyjnych metod w UE. Posiada barwę mleczną, a jego ziarno jest okrągłe. Po ugotowaniu jest on bardzo lepki, dlatego też z łatwością można przygotować z niego wiele rodzajów sushi. Często stosuje się go jako składnik do zup, potraw mięsnych, jak i również sałatek.
Słodki sos sojowy Healthy boy 250 ml produkowany w Tajlandii metodą fermentacji z zawartością : soji,pszenicy,soli,cukru brązowego,wody,
rekomendowany do przyprawiania mięs,sałatek,marynat.Po otwarciu przechowywać w zacienionym miejscu.
wartość energetyczna w 100 ml :381 kcal
opakowanie :szklana butelka
Kraj pochodzenia :Tajlandia
data przydatności do spożycia : 20.04.2023
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w dużym kartonowym opakowaniu o pojemności 1 l. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów. Skład: ekstrakt kokosowy 80 %, woda, emulgator: E435.
Zawartość opakowania: 1 l
Data przydatności do spożycia: 19.10.2023 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w małym kartonowym opakowaniu o pojemności 250 ml. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów. Skład: ekstrakt kokosowy 80 %, woda, emulgator: E435.
Zawartość opakowania: 250 ml
Data przydatności do spożycia: 10.07.2023 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Prażone, chrupiące wodorosty, o pikantnym smaku. Popularne przysmaki japońskie, są przekąską zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Stanowią zdrową alternatywę dla tradycyjnych chipsów. Bardzo smaczne i pożywne. Wodorosty nori posiadają bardzo dużo witam oraz minerałów, które dostarczamy jedząc snacki.
Opakowanie zawiera 8 rurek.
Chrupiące snacky, w panierce z tempury. Popularne przysmaki japońskie, są przekąską zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Stanowią zdrową alternatywę dla tradycyjnych chipsów. Idealne dla lubiących egzotyczne smaki! Bardzo smaczne i pożywne. Wodorosty nori posiadają bardzo dużo witam oraz minerałów, które dostarczamy jedząc snacki.
Kraj pochodzenia: Malezja
Data ważności: 15.01.23
Kraj pochodzenia: Malezja
Data ważności: 15.01.23
Chilli to jedna z najpopularniejszych przypraw. Sos chilli to bardzo pikantny sos, którego wyraźną dominantą smakową są ostre papryczki chilli. Sos ten może być używany do wielu potraw, np. mięsnych, ryb, owoców morza, a także jako dodatek do kanapek, pizzy i wielu innych. Ostry smak papryczki chili zawdzięczamy substancji zwanej kapsaicyną, która wykazuje wiele właściwości leczniczych. Tradycyjne zastosowania papryki chili wykazuje ekstremalne działanie rozgrzewające, wzmacnia osłabione funkcje wątroby, pobudza układ krążenia, powstrzymuje krwawienie, a jako składnik mieszanek ziołowych wpływa na szybką absorpcję i lepszą dystrybucję innych leczniczych składników mieszanki. Skład: chilli 60 %, cukier, czosnek, woda, sól, regulator kwasowości: E260, substancja wzmacniająca smak: E621, środek zagęszczający xantan: E415, substancja konserwująca: E202.
Zawartość opakowania: 455 ml
Data przydatności do spożycia: 28.03.2023 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Chiński sos hoisin, o słodko-pikantnym smaku i delikatnym czosnkowym zapachu. Doskonały do potraw gotowanych, smażonych oraz grillowanych. Jest świetnym składnikiem sosów i marynat. Znajduje się w poręcznej butelce z dozownikiem, który ułatwia dozowanie odpowiedniej ilości sosu.
Chiński sos hoisin, o słodko-pikantnym smaku i delikatnym czosnkowym zapachu. W kuchni orientalnej jest on używany jako marynata. Może również być dodatkiem do gotowanych potraw. To jeden z podstawowych składników “kaczki po pekińsku”. Znajduje się w poręcznej butelce z dozownikiem, który ułatwia dozowanie odpowiedniej ilości sosu.
Sos premium Amoy ostrygowy, produkt na bazie wyciągu z ostryg. Sos ten ma gęstą i ciemną konsystencję, w smaku słony, nieprzypominający smaku owoców morza. Wzbogaca aromat i smak potraw mięsnych lub rybnych. Podkreśla smak dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej.
Sos rybny Squid 300 ml.
Sos rybny Squid, nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Produkowany jest na bazie ekstraktu z anchovis. Jest otrzymywany dzięki fermentacji anchois (sardeli). Proces fermentacji trwa 18 miesięcy. Zawiera aż 77% ekstraktu z sardeli. To słony sos, dlatego często potrawy, które są nim doprawiane nie wymagają dodatkowego dosalania.
Sos sojowy Megachef, produkowany w Tajlandii, rekomendowany do sushi. Wytwarzany tradycyjną metodą fermentacji soji, pszenicy, wody i soli, przez 6 miesięcy. Sos jest rzadki i słony, idealnie komponuje się z surową rybą. Jeden z podstawowych sosów przyprawowych w Azji.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017