Chiński sos hoisin, o słodko-pikantnym smaku i delikatnym czosnkowym zapachu. Doskonały do potraw gotowanych, smażonych oraz grillowanych. Jest świetnym składnikiem sosów i marynat. Znajduje się w poręcznej butelce z dozownikiem, który ułatwia dozowanie odpowiedniej ilości sosu.
Yaki sushi nori gold – glony do sushi- 25 g
Yaki nori gold ,cienkie listki wyselekcjonowane, sprasowanych suszonych glonów – wodorostów, bogate w minerały ,mają dużą zawartość żelaza, wapnia, fosforu i jodu, witaminę B12, A, K, PP.
Odtruwają organizm,
redukują ilość złego cholesterolu,
regulują przemianę materii,
obniżają poziom cukru.
wykazują działanie przeciwnowotworowe
Przeznaczone do zwijania maki sushi, 10 listków wystarczy na zwinięcie 20 uramaków lub 20 hosomaków.
Kraj pochodzenia :Japonia
data przydatności do spożycia :01.12.2023
wartości odżywcze w 100 g :16 kcal
Kraj pochodzenia:Chiny
data przydatności do spożycia : 08.02.2022
Sambal oelek to gęsty, ostry sos na bazie papryki chilli z dodatkiem soli i soku z limonki.
Może być przygotowany ze świeżych lub gotowanych składników.
Stosuje się go jako dodatek praktycznie do wszystkiego, w zależności od upodobania do “ostrości” potraw, np. do marynat, mięs, warzyw i dipów i słynnej marynowanej kapusty kim chi. Skład: chili 70%, woda, regulator kwasowości: kwas octowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu E211. Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawartość opakowania: 750 g
Data przydatności do spożycia: 08.05.2023 r.
Kraj pochodzenia: Holandia
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w dużym kartonowym opakowaniu o pojemności 1 l. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów. Skład: ekstrakt kokosowy 80 %, woda, emulgator: E435.
Zawartość opakowania: 1 l
Data przydatności do spożycia: 19.10.2023 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Śmietanka kokosowa Chaokoh, w małym kartonowym opakowaniu o pojemności 250 ml. Śmietanka kokosowa używana jest głównie w kuchni tajskiej, do potraw typu curry, zup oraz deserów. Skład: ekstrakt kokosowy 80 %, woda, emulgator: E435.
Zawartość opakowania: 250 ml
Data przydatności do spożycia: 10.07.2023 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Mąka ryżowa kleista, w Azji jest używana głównie do przygotowywania deserów. Często stosowana do zagęszczania potraw, wypieku chlebów, naleśników. Jest mniej kaloryczna niż ta wykonana z pszenicy. Potrawy z jej zawartością będą zdrowsze i lżejsze. Bogata w błonnik, mangan, fosfor i magnez, a także wszystkie witaminy z grupy B. Nie zawiera cholesterolu.
Marynata do bulgogi, składająca się głównie z sosu sojowego i przypraw. Bulgogi, jest to popularne danie kuchni koreańskiej. Przyrządzane jest z cienko pokrojonej w paski wołowiny, marynowanej przez min. 2 godziny w sosie sojowym z dodatkiem czosnku, soli, cukru, oleju sezamowego, cebuli oraz sezamu.
Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowym składnikiem jest trawa cytrynowa. To właśnie ona nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Przyprawa do satay, to gotowy orzechowy sos w proszku. Błyskawicznie szybki w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać go z wodą lub mlekiem kokosowym i zagotować. Przyprawa ułatwiająca przygotowanie dania Satay, czyli kawałków mięsa drobiowego, lub wieprzowego nadzianego na patyczki bambusowe.
Pasta przyprawowa do Singapur Laksa, to połączenie tradycyjnych składników używanych w Singapurze, tworzących w rezultacie podstawę oryginalnej Laksy. Laksa to rodzaj tradycyjnej zupy z Azji Południowo – Wschodniej. Pasta, bez sztucznych barwników i konserwantów.
Panierka Panko, to panierka w formie płatków. W przeciwieństwie do panierki z tradycyjnej bułki tartej, dłużej pozostaje chrupiąca, jest również delikatniejsza. Polecana do smażenia na głębokim oleju. Smażone potrawy absorbują mniej tłuszczu.
Zawartość opakowania: 1 kg
Data przydatności do spożycia: 6.06. 2019 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Grzyb słomiany pochwiak, to bardzo popularny azjatycki grzyb. Uprawiany w wilgotnym i gorącym klimacie południowo – wschodniej Azji. Można powiedzieć, że po pieczarce i grzybie shiitake, trzeci najczęściej konsumowany grzyb na świecie. Zbierane są te młode, jeszcze “nieotwarte”, stąd nazwa pochwiaki, po przegryzieniu których uwalnia się bardzo smaczny sos. Idealnie nadają się zarówno do sałatek, dań z woka czy potraw z makaronem.
Pasta Miso Hikari biała, z fermentowanej soi i ryżu, zawiera duże ilości protein, witamin i minerałów. Ma kolor jasnobrązowy, jest lekko słodkawa. Pastę miso głownie używa się do przygotowania japońskiej zupy miso, będącej podstawą japońskiej diety, a także jako składnik wielu sosów i marynat, dań warzywnych lub rybnych.
Pasta Miso Hikari czerwona, z fermentowanej soi i ryżu (miso ciemne, fermentuje od kilku miesięcy do kilku lat), zawierająca duże ilości protein, witamin i minerałów. W kuchni japońskiej przygotowuje się z niej głównie zupy miso. Jest również składnikiem zup lub sosów mięsnych. Ma kolor ciemnoczerwony lub ciemnobrązowy, ostra w smaku.
Tofu Mori-nu, tofu twarde, jest produktem uzyskiwanym z soi. Bogaty w białko produkt wegetariański. W konsystencji przypomina biały ser. Bezsmakowy, natomiast dobrze absorbuje smaki sosów. Można go przyrządzać na wiele sposobów. Tofu można smażyć, frytować, panierować, gotować, rozcierać na kleik. Dzięki swej twardej konsystencji, jest lepsze do smażenia i panierowania. Polecane w diecie wegetariańskiej.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017