-
Papier ryżowy BANH TRANG 22 cm 500g
18,90 złPapier ryżowy
używany jest do przygotowywania sajgonek. W opakowaniu znajduje się około 40 listów papieru. Aby przygotować sajgonki należy papier zamoczyć na chwilkę w ciepłej wodzie, następnie przełożyć na suchy talerz. Nałożyć odrobinę farszu, po czym zawinąć najpierw boki, a następnie tył i zrolować sajgonkę. Sajgonki po wyschnięciu papieru możemy smażyć na mocno rozgrzanym oleju, aż uzyskają złoto – brązową barwę. Skład: skrobia z tapioki, mąka ryżowa 43%, woda, sól. Należy przechowywać w suchym miejscu. Zawartość opakowania: 500g Data przydatności do spożycia: 23.06.2023 r. Kraj pochodzenia: Kambodża
-
Papryka mielona Gochugaru 500g
45,99 złPapryka mielona Gochugaru 500g
Papryka mielona Gochugaru to znakomitej jakości produkt o szerokim zastosowaniu, a przede wszystkim niezbędny składnik do przygotowania słynnej koreańskiej kapusty Kimchi. Papryka cechuje się głębokim, słodkawym smakiem, dymnym aromatem oraz pięknym kolorem
-
Parownik do gotowania ryżu do sushi Tristar 1l
299,00 złJak przyrządzić ryż do sushi?
Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.
Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.
Ryż do sushi przyrządzamy według zasady 20:10:20:10!
(20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)
1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga – od momentu zagotowania5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .7) Odstawiamy do ostygnięcia* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
-
Parownik do gotowania ryżu Remo 1,2 l
329,00 złprzepis na ryż do sushi
(20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga – od momentu zagotowania5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .7) Odstawiamy do ostygnięcia* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
-
Parownik do gotowania ryżu Remo 1.l
299,00 złprzepis na ryż do sushi
(20 minut nama10 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)1) Wsypujemy do garnka 500g ryżu. i płuczemy kilkakrotnie zimną wodą , aż woda stanie się zupełnie przeźroczysta.2) Ryż przesypujemy do garnka zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 20 min do napęcznienia.3) Następnie odsączmy ryż na sicie przez 10 min4) Odsączony ryż zalewamy 0,6 litra zimnej wody i gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 20 minut – uwaga – od momentu zagotowania5) Odstawiamy ryż pod przykryciem na 20 min6) Ryż przekładamy do płaskiego pojemnika delikatnie mieszając (tasując), tak żeby nie zgniatać ziaren, podczas mieszania ryż polewamy wcześniej przygotowanym sosem tezu lub gotowa zaprawą .7) Odstawiamy do ostygnięcia* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
-
Pasta chilli sambal Oelek 750g
17,90 złPasta Sambal Oelek to gęsty, ostry sos na bazie papryki chilli z dodatkiem soli i soku z limonki. Może być przygotowany ze świeżych lub gotowanych składników. Stosuje się go jako dodatek praktycznie do wszystkiego, w zależności od upodobania do “ostrości” potraw, np. do marynat, mięs, warzyw i dipów. Skład: chili 70 %, woda, regulator kwasowości: kwas octowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu E211. Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawartość opakowania: 750 g
Data przydatności do spożycia: 29.06.2022 r.
Kraj pochodzenia: Holandia -
Pasta chilli Sambal oelek WOF 200 g
7,50 złSambal oelek to gęsty, ostry sos na bazie papryki chilli z dodatkiem soli i soku z limonki.
Może być przygotowany ze świeżych lub gotowanych składników.
Stosuje się go jako dodatek praktycznie do wszystkiego, w zależności od upodobania do “ostrości” potraw, np. do marynat, mięs, warzyw i dipów i słynnej marynowanej kapusty kim chi. Skład: chili 70%, woda, regulator kwasowości: kwas octowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu E211. Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce.Zawartość opakowania: 750 g
Data przydatności do spożycia: 08.05.2023 r.
Kraj pochodzenia: Holandia -
Pasta curry żółta 400 g Mae ploy
22,90 złŻółta pasta curry Mae ploy 400 g.
Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowymi składnikami są trawa cytrynowa oraz kurkuma. To właśnie one nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
-
Pasta do tajskiej żółtej curry AHG 50 g
8,50 złŻółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowym składnikiem jest trawa cytrynowa. To właśnie ona nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
-
Pasta Doenjang 500 g Sempio
22,99 złPasta Doenjang 500 g Sempio
Pasta miso koreańska, sfermentowana soja wytwarza bogatą i pełną witamin pastę, stosowana w kuchni jako dodatek do marynat, sosów, zup. Bogata w białko i witaminy A,C B12 wspomaga trawienie. Kraj pochodzenia : Korea Południowa termin ważności : 25.09.2022
Filtruj wg ceny
Kategorie produktów
Nasze Hity
-
Łyżka do miso japońskich czarna 13,5 cm
13,99 zł
01
-
Łyżka do miso czarno – czerwona 13,5 cm
13,99 zł
02
-
Łyżka do miso biała 14,5 cm
12,99 zł
03
-
łyżka czarna mat 13,5 cm
15,99 zł
04
-
łyżka do ramenu czarno-czerwona 21 cm długości
15,99 zł
05